Feyenoord na rust veel te sterk voor FC Groningen, schitterende goal Van Persie

8 februari 2018 22:37

Feyenoord heeft revanche kunnen nemen van de nederlaag tegen VVV Venlo. In eigen huis werd FC Groningen verslagen met 3-0. Jens Toornstra, Jeremiah St. Juste en Robin van Persie waren de doelpuntenmakers. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

In vergelijking met afgelopen week waren er in de basis van Feyenoord twee wijzigingen. Na lang blessureleed maakte Jan-Arie van der Heijden zijn rentree ten koste van Renato Tapia. Bovendien kreeg Ridgeciano Haps de voorkeur boven Tyrell Malacia als linksback.

Ondanks de wijzigingen in de basis leek er qua spel aanvankelijk niets te veranderen ten opzichte van het spel tegen VVV Venlo van afgelopen weekend. Het tempo lag te laag, passes waren erg slordig en als gevolg daarvan waren er nauwelijks kansen te noteren. Een curieus moment voor rust was een actie van doelman Sergio Padt. Hij leek een bal net buiten zijn strafschopgebied te vangen, maar het spel mocht gewoon door van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Feyenoord verloor voor rust nog wel Sam Larsson. Hij viel uit met een op het oog hamstringblessure.

Na rust stond er een heel ander Feyenoord op het veld. Onder aanvoering van het legioen ging het tempo flink omhoog en werd FC Groningen zwaar onder druk gezet. Dat leidde na acht minuten tot de openingstreffer toen een voorzet van de ingevallen Bilal Başaçıkoğlu voor de voeten van Jens Toornstra kwam. De volley van de middenvelder ging buiten bereik van Padt in het doel.

Feyenoord wilde echter meer en bleef jagen op het doel. Dat zorgde in de 72e minuut tot de 2-0 van Jeremiah St. Juste. De rechtsback was weer mee opgekomen en kreeg van Steven Berghuis de bal mee na een mooie steekpass. Via doelpunt Padt ging het bal de doel in.

Het hoogtepunt van de avond volgde echter in de 78e minuut toen Robin van Persie het veld in kwam. De routinier zette in dezelfde minuut de aanval op. Kreeg de bal schitterend van Berghuis mee, kapte passeerde nog een verdediger en krulde de bal vervolgens schitterend in de verre hoek en maakte onder luid gejuich zijn eerste goal van Feyenoord sinds zijn terugkeer.

Aan beide kanten waren nog een paar kleine kansjes, maar er werd niet meer gescoord. Feyenoord sloot een hectische week op die manier af met een 3-0 overwinning in eigen huis.