Transparent
Inloggen
Sluiten

Update Feyenoord eSports

15 december 2017 13:54 - Feyenoord.nl

Evenals de Eredivisie is ook de edivisie aanbeland in de laatste speelrondes van de eerste seizoenshelft. JaeyD, de eSporter van Feyenoord, heeft na een moeizame start zijn eerste overwinningen in de FIFA-competitie voor Eredivisieclubs op zak.

Op dinsdag 19 december wordt de stadsderby tegen Sparta Rotterdam uitgezonden. Tussen 25 en 31 december worden er liefst zeven wedstrijden gespeeld. Omdat FIFA 18 na de start van de Eredivisie uitkwam, lopen de programma’s van de twee competities niet parallel. Na de inhaalslag tijdens de kerstvakantie lopen de programma’s van de Eredivisie en edivisie wel gelijk.

Ook in de tweede seizoenshelft zal JaeyD Feyenoord vertegenwoordigen in de edivisie. Deze wedstrijden worden op de Xbox gespeeld, terwijl de eerste seizoenshelft werd gespeeld op de PlayStation 4. Dat JaeyD goed bezig is, blijkt ook uit zijn kwalificatie voor de FUT Champions Cup 1. Dit is de eerste stap richting de FIFA eWorld Cup, het eSports WK. De stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden hoopt hij ook in de tweede seizoenshelft door te trekken.

Vertrek QuintenX
QuintenX, de eerste eSporter van Feyenoord die de club vorig jaar vertegenwoordigde in de edivisie, had dit seizoen moeite om het niveau van vorig jaar te evenaren. Hierdoor heeft Feyenoord ervoor gekozen om JaeyD ook de tweede seizoenshelft in de edivisie te laten spelen. Door dit besluit heeft QuintenX de keuze gemaakt niet langer te willen uitkomen voor het eSports-team van Feyenoord. De club betreurt het besluit, maar heeft respect voor de keuze van QuintenX. Feyenoord bedankt hem voor de bewezen diensten in het shirt van de club.

Nieuw talent
Naast het vertrek van QuintenX verwelkomt Feyenoord een nieuw talent die wordt opgeleid tot volwaardig eSporter. Het gaat om Jimmy Donkers alias YimmieHD. YimmieHD won in oktober het FIFA-toernooi in De Kuip voor leden van Het Legioen. Daarnaast heeft hij zich, door vorige maand 41ste van de wereld te worden, ook al weten te plaatsen voor de FUT Champions Cup 1. Binnen Feyenoord eSports zal dit achttienjarige talent uit Spijkenisse onder de vleugels van JaeyD ervaring opdoen op het hoogste niveau en zichzelf zo verder ontwikkelen.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

edivisie esports jaeyd quintenx fifa eredivisie esporter fut yimmiehd aanbeland alias betreurt donkers eworld inhaalslag jimmy kerstvakantie kuip kwalificatie legioen parallel playstation sparta spijkenisse stadsderby stijgende uitkwam vertegenwoordigde verwelkomt volwaardig xbox zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda