Jørgensen: ‘Zulke goals maak je alleen op de training’

25 november 2017 23:40 - Feyenoord.nl

Met zijn derde goal in drie competitiewedstrijden gooide Nicolai Jørgensen zaterdagavond tegen FC Groningen de wedstrijd op slot voor Feyenoord. De 0-2 was een fraaie treffer, want na een hakje van Steven Berghuis stiftte de Deen de bal via de binnenkant van de paal in de goal.

Na afloop van de wedstrijd was Jørgensen vol lof over de aanval die aan de basis van zijn doelpunt stond. ‘Sam gaf de bal aan Steven, die hem met een ongelooflijk mooi hakje aan mij meegaf. Het stiftje was ook heerlijk en ging mooi via de paal in het doel. Zulke goals maak je normaal alleen op de training. Het is één van de mooiste goals die ik voor Feyenoord heb gemaakt, misschien wel de mooiste,’ aldus Jørgensen.

In aanloop naar het duel zei de Deen dat winst het enige was dat telde in Groningen. ‘Maar ook de manier waarop we hebben gespeeld geeft veel vertrouwen. Zeker de eerste tachtig minuten speelden we sterk, zowel verdedigend als aanvallend. In de eerste helft hadden we nog moeite om te scoren, gelukkig sloegen we snel na rust wel twee keer toe. Dat we de nul hebben gehouden, geeft het hele team ook een goed gevoel.’

Met de overwinning beëindigde Feyenoord een reeks van vijf competitieduels zonder overwinning. Jørgensen: ‘Het is erg belangrijk dat we vandaag hebben gewonnen, omdat we niet te veel punten meer willen en kunnen verliezen. De komende week hebben we geen midweeks programma, waardoor we kunnen herstellen. Veel jongens hebben de afgelopen weken met het nationale team gespeeld, dus de rustige week komt goed uit. Daardoor kunnen we goed toewerken naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse van komende zaterdag.’