Jong Feyenoord onderuit tegen Ajax

10 april 2003 18:37

Verslaggever: RvN

Jong Feyenoord is er op Woudestein niet in geslaagd Jong Ajax te verslaan. De Rotterdammers verloren met 0-3 door doelpunten van Boukhari (2) en Litmanen. Feyenoord was ongelukkig in de wedstrijd tegen de aartsrivaal. De bal mocht er voor de Rotterdammers klaarblijkelijk niet in donderdagavond. Ajax had in de eerste helft mede door meer ervaring in de ploeg het betere van het spel. Toch had Feyenoord met name in de slotfase van de eerste helft kunnen scoren. Waar Litmanen een penalty cadeau kreeg, daar had Feyenoord meer recht op een penalty. In de tweede helft zat er meer evenwicht in de wedstrijd. Beide ploegen kregen kansen, maar kwamen niet aan scoren toe.

0-1 Boukhari ('11, steekpass op Boukhari die hard binnenschiet)
0-2 Litmanen ('25, penalty, z??r discutabel)
0-3 Boukhari ('52, schot van de 16 meter)

Opstellingen:

Jong Feyenoord: Zoetebier, De Groot, Schrier, Snoyl, Van Driel, Nkunku ('66 Nelstein), Mulder, Song ('46 Sardar), Tijdeman, Leonardo ('79 Maitimo), Mubarak

Jong Ajax: Didulica, Kujala, Maduro, Van Damme ('77 Rustenburg), Valencia, Mendes, Krohn Dehli, Akachar, Cameron ('65 Esajas), Litmanen ('46 De Ridder), Boukhari.