Feyenoord onder 19 nieuwe nummer twee na zege op NEC/FC Oss

4 november 2017 21:14 - FeyenoordAcademy.nl

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdagmiddag, na het midweekse gelijkspel in de UEFA Youth League, een prima prestatie geleverd tegen de leeftijdsgenoten van NEC/FC Oss. Het duel met het team dat voorafgaand aan deze speelronde de nummer twee van de competitie was, werd met 4-2 gewonnen.

Net zoals in de Youth League-wedstrijd in Oekraïne ging de ploeg van trainer Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten aanvallend van start. Het resulteerde snel in een aantal goede kansen; onder andere Achraf El Bouchataoui was dicht bij de openingstreffer maar zijn inzet raakte de paal. Na ruim een half uur spelen was het wél raak voor Feyenoord Onder 19. Nadat Tyrell Malacia werd neergehaald in het zestienmetergebied benutte El Bouchataoui de gegeven strafschop feilloos. Feyenoord Onder 19 kreeg in het vervolg van de eerste helft een groot aantal kansen om de score te verdubbelen, maar het ontbrak het team aan scherpte voor de goal.

Levendige tweede helft
Waar de bezoekers in de eerste helft niets hadden in te brengen, wisten zij vroeg in de tweede helft direct te scoren na geklungel in de Feyenoord-defensie. Orkun Kökcü zette Feyenoord Onder 19 na 55 minuten alweer op een voorsprong nadat hij een vrije trap op heerlijke wijze in de bovenhoek krulde: 2-1. Enkele minuten later was het, opnieuw na een fout in de verdediging van Feyenoord, raak en kwam NEC/FC Oss O19 weer op gelijke hoogte. Joel Zwarts kopte ruim tien minuten voor tijd de 3-2 binnen vanuit een hoekschop van El Bouchataoui. Daar bleef het niet bij, want enkele minuten later bepaalde Kökcü, opnieuw op aangeven van El Bouchataoui, de eindstand op 4-2. Door de zege neemt Feyenoord Onder 19 de tweede plaats in de Eredivisie O19 over van NEC/FC Oss O19. De achterstand op koploper Ajax bedraagt drie punten.

Complimenten van de trainer
Trainer Adriaanse vond dat zijn ploeg het zichzelf zaterdagmiddag te lastig maakte. ‘De eerste helft speelden we heel goed’, zei hij na de wedstrijd. ‘Het tempo was hoog, positiespel goed en we gaven eigenlijk niets weg. Voor de goal waren we alleen niet scherp genoeg. In de tweede helft werden we slordiger en gaven we twee goals weg. Toch wonnen we uiteindelijk met 4-2. We hebben een drukke periode achter de rug, dus ik heb het team na afloop gecomplimenteerd met de weerbaarheid die ze hebben getoond.’

Interlandbreak
De competitie van Feyenoord Onder 19 ligt volgend weekend stil vanwege interlandvoetbal. Vijf spelers van het Onder 19-team moeten zich begin volgende week melden bij de verschillende nationale jeugdteams. Zwarts speelt met Oranje Onder 19 twee oefenwedstrijden tegen Italië en Servië. El Bouchataoui, Kökcü, Lutsharel Geertruida en Ian Smeulers zijn met Oranje Onder 18 actief op een vriendschappelijk vierlandentoernooi in Spanje waar de leeftijdsgenoten uit Tsjechië, Ierland en België de tegenstanders zijn.

35’ 1-0 El Bouchataoui (strafschop)