Onder 19-captain Malacia: ‘Gelijkspel was onnodig’

2 november 2017 09:10 - FeyenoordAcademy.nl

‘Onnodig.’ Met dat woord omschrijft aanvoerder Tyrell Malacia het gevoel na het gelijkspel van Feyenoord Onder 19 tegen de leeftijdsgenoten van Shakhtar Donetsk (1-1). Het vlaggenschip van Feyenoord Academy speelde woensdagmiddag een prima vierde wedstrijd in de UEFA Youth League, maar moest in Oekraïne uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Twee weken geleden wist het team van trainers Cor Adriaanse, Ulrich van Gobbel en Arnold Scholten in het Van Donge & De Roo Stadion met 4-0 te winnen van Shakhtar Donetsk Onder 19. ‘Deze wedstrijd begonnen we met dezelfde instelling als die thuiswedstrijd,’ zei Malacia na afloop van de wedstrijd. ‘We speelden sterk. Na de eerste helft hadden we misschien wel met 3-0 voor kunnen staan, maar we benutten de kansen niet. Dat was het grootste verschil met de thuiswedstrijd.’

Malacia: ‘In de rust werd ook gezegd dat de kansen afgemaakt moesten worden, anders zou de openingstreffer aan de andere kant vallen. De tweede helft begonnen we goed en speelden sterk. We konden ons eigen spel spelen en gaven nauwelijks iets weg achterin. In de omschakeling stonden we na een hoekschop niet goed en maakten zij de 1-0. Daarna namen we wat meer risico’s in ons spelen, ook door middel van een vierde aanvaller. Uiteindelijk viel alsnog de 1-1, waarna we toch nog hoopten op een overwinning. Maar helaas zat die er niet meer in.’

Ondanks de late gelijkmaker heerste er een terneergeslagen sfeer in de kleedkamer van Feyenoord Onder 19 na afloop van de wedstrijd. ‘Veel jongens waren teleurgesteld, dit had gewoon niet gehoeven. Manchester City Onder 19 heeft gewonnen van Napoli Onder 19, maar daar moeten we niet naar kijken. We moeten naar onszelf kijken en tegen Manchester City punten pakken. Dat is duidelijk. Er is nog genoeg perspectief om te overwinteren in de Youth League.’