Transparent
Inloggen
Sluiten

In krankzinnige wedstrijd met 9 man naar zege tegen De Graafschap

5 april 2003 20:09

Verslaggever: K

Feyenoord heeft vanavond een krankzinnige wedstrijd in Doetinchem met 3-4 winnend weten af te sluiten. Feyenoord kwam in de eerste helft simpel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Van Persie en Buffel. Feyenoord speelde niet groots maar controleerde de wedstrijd en had verder uit kunnen lopen. Feyenoord nam in de tweede helft gas terug en zou zich dat bijna moeten bekopen. Van der Haar bediende Van Leerdam die goed de aansluitingstreffer binnenwerkte. Vanaf de 55ste minuut ging het echt fout. Buffel drong het strafschopgebied binnen. De Belg liet zich vallen en liep daardoor tegen een gele kaart op voor Schwalbe. Dat was zijn tweede van de wedstrijd en hij moest dus vertrekken. 3 minuten later moest ook De Nooijer van het veld. Hij had een doorgebroken speler neergehaald. Feyenoord moest met negen man verder. In die krankzinnige fase waren het Van Gastel en de uitblinkende Van der Haar die Feyenoord op een 3-2 achterstand zetten.

Met negen man kon Feyenoord door enorme fouten bij De Graafschap alsnog de zege met 3-4 binnenhalen. Kalou profiteerde slim van slechte communicatie tussen verdediging en de keeper. Hij snoepte de bal af van de keeper op de rand van het strafschopgebied en draaide hem handig in het lege doel. Kalou werd vervolgens in de slotfase nog hardhandig neergehaald in het strafschopgebied. De aanvaller raakte geblesseerd,maar zorgde daarmee wel voor de beslissende penalty. Van Hooijdonk liet dat buitenkansje uiteraard niet onbenut.

Feyenoord behaalde daarmee drie hele dure punten in de strijd om de tweede plaats met Ajax. De manier waarop de overwinning tot stand kwam, zal de ploeg de komende weken extra kracht geven om 90 minuten lang door te kunnen knokken in de strijd om die felbegeerde tweede plaats.

[later meer]

Meer op




Tags

krankzinnige graafschap buffel kalou bediende bekopen binnenwerkte controleerde doetinchem drong felbegeerde gastel hardhandig hooijdonk leerdam nooijer onbenut persie rand schwalbe snoepte uitblinkende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg