Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ook bij Shakhtar Donetsk onderuit: 3-1

1 november 2017 22:37

Feyenoord is er ook in de vierde Champions League wedstrijd niet in geslaagd een goed resultaat te behalen. Uit in Charkov bleek Shakhtar Donetsk met 3-1 te sterk. Daarmee kan definitief een streep door het Champions League avontuur. Feyenoord speelt ind e laatst twee speelrondes nog voor de kleine kans op de derde plaats en daarmee een Europa League ticket.

Ondanks dat de eerste kans voor de thuisclub was begon Feyenoord uitstekend aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 0-1 na twaalf minuten. Het was Steven Berghuis die uitstekend voorzette vanaf rechts en Nicolai Jorgensen de kans gaf om hem in de hoek binnen te knikken. Feyenoord kon daar niet langer van genieten. Binnen twee minuten stond de thuisclub alweer langszij. Na een snelle aanval kon Ferreyra in twee instanties van dichtbij scoren. Nog eens drie minuten later was het al 2-1. Sofyan Amrabat ging bij het uitverdedigen in de fout en stelde daarmee Marlos in staat om de 2-1 binnen te schieten via een ogenschijnlijk houdbare bal.

Feyenoord voorkwam daarna dat de thuisploeg verder uitliep. Aanvallend had de ploeg een stuk minder te vertellen dan in de beginfase. Na rust begon Feyenoord opnieuw wel met verenigde krachten en geloof. Dat leverde mogelijkheden om, maar aan de andere kant bleef de thuisclub via counters heel gevaarlijk. Toen de 3-1 via opnieuw Marlos viel, een wippertje, was het gespeeld. De kansen die daarop volgden op de aansluitingstreffer waren niet meer besteed aan Berghuis en Boëtius.




Tags

donetsk shakhtar thuisclub berghuis marlos amrabat beginfase besteed boetius charkov counters ferreyra houdbare ind jorgensen knikken krachten langszij resulteerde sofyan uitliep uitverdedigen voorkwam voorzette wippertje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer