Feyenoord laat opnieuw punten liggen: 1-1 bij Roda

28 oktober 2017 20:20

Feyenoord heeft opnieuw dure en onnodige punten verloren. Uit bij hekkensluiter Roda JC kwam Feyenoord niet verder dan 1-1 ondanks genoeg kansen om het duel te beslissen.

Feyenoord kwam na elf minuten al op voorsprong. Het was Steven Berghuis die met een van richting veranderd schot voor de 0-1 zorgde. Het gaf Feyenoord niet de rust die je zou verwachten. Een paar minuten later stond de thuisclub alweer op gelijke hoogte. Schahin kon na een assist van de door Feyenoord verhuurde Simon Gustafson door het centrum lopen en wist vervolgens handig doelman Brad Jones te verschalken. Het gaf Roda JC de ruimte om afwachtend te blijven spelen.

Pas na rust voerde Feyenoord het tempo echt op. De ploeg creeerde kansen maar had het vizier niet op scherp. Onder meer Vilhena, El Ahmadi, Jorgensen en Toornstra wisten niet te scoren, waarbij de kans van Toornstra vlak voor open doel eigenlijk niet te missen was. Roda JC kreeg zelfs nog mogelijkheden op meer, maar dat bleef Feyenoord gelukkig bespaard.