Transparent
Inloggen
Sluiten

Legioen herbeleeft weg naar kampioenschap met docu ‘KUYT’

4 oktober 2017 23:50 - Feyenoord.nl

Als een film. Zo beleefden vele Feyenoord-supporters in mei het behalen van de eerste landstitel in achttien jaar. Des te specialer was het dat woensdagavond honderden Legioen-leden in de bioscoopzaal exclusief de kans kregen om dat hoogtepunt te herbeleven met de documentaire ‘KUYT’. In de docu is de turbulente weg naar de titel op magistrale wijze vastgelegd door de ogen van Dirk Kuyt, aanvoerder van het kampioensteam.

Even na half zeven ’s avonds was elk stoeltje van zaal zeven in Pathé De Kuip, waar de eerste van twee voorstellingen werd gedraaid, bezet met Legioen-leden, die er eens goed voor gingen zitten. Ruim zeventig minuten lang genieten van beelden van de laatste maanden op weg naar het kampioenschap, met als hoofdrolspeler de man die op 14 mei met een hattrick de kroon op zijn rijke carrière zette. Iets mooiers is voor veel Feyenoorders niet denkbaar.

Bijzondere beelden
De supporters in de zaal werden niet teleurgesteld. Met unieke en schitterende beelden, begeleid met zorgvuldig gekozen muziek, geeft de docu een bijzonder kijkje in het leven van de Kuyt. Zo is te zien hoe de Katwijker zich thuis omringd door zijn gezin voorbereid op wedstrijden, wordt de kijker meegenomen op de massagetafel en is vastgelegd hoe langzaam de beslissing tot stand komt om op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Climax
Hoewel de climax in de kampioenswedstrijd zich volgens het mooist denkbare scenario voltrekt, zag het daar in de maanden ervoor niet naar uit. Terwijl Feyenoord afstevende op het kampioenschap, moest de aanvoerder zich meermaals schikken in zijn reserverol en in de documentaire wordt met diverse emotionele fragmenten duidelijk hoeveel moeite en pijn dat Kuyt kost.

Applaus
Na de anticlimax op Kralingen – gefilmd door de ogen van Kuyts echtgenote Gertrude en hun ontroostbare vier kinderen – volgen de beelden van de drie goals tegen Heracles Almelo en gaat op het witte doek de schaal in handen van de aanvoerder de lucht in. Het grote applaus dat daarna opsteeg uit de zaal, zegt niet alleen veel over de docu zelf, maar zeker ook iets over de enorme waardering die Het Legioen koestert voor kampioen Dirk Kuyt.

Televisie
Nieuwsgierig naar de schitterende documentaire? De docu 'KUYT' wordt op zondag 15 oktober 2017 aanstaande voor het eerst uitgezonden op televisie (NPO 1, 21:20 uur).

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuyt docu legioen documentaire applaus climax herbeleeft afstevende almelo anticlimax begeleid beleefden bioscoopzaal denkbaar doek echtgenote film fragmenten gefilmd gertrude hattrick heracles herbeleven hoofdrolspeler kampioensteam kampioenswedstrijd katwijker kijkje kinderen koestert kralingen kroon kuip kuyts landstitel lucht massagetafel mooiers muziek nieuwsgierig npo omringd ontroostbare opsteeg pathe specialer stoeltje titel voltrekt voorstellingen zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.601 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment