Makkelijke zege voor Feyenoord: 5-0 op Heerenveen

22 maart 2003 19:13

Verslaggever: K

Voor de negende keer op rij heeft Feyenoord in eigen huis gewonnen van SC Heerenveen. Dit jaar eindigde het in 5-0 voor de Rotterdammers door doelpunten van Buffel, Van Persie en Van Hooijdonk (3). De topscorer maakte in de tweede helft een heuse hattrick. Feyenoord houdt daarmee de druk op Ajax aan de vooravond van PSV-Ajax. De achterstand bedraagt nu ??n punt, maar de Amsterdammers hebben nog de klassieker van zondag te goed. Met 68 doelpunten is Feyenoord met afstand de meeste trefzekere ploeg dit seizoen tot nu toe.

De ruime score kwam pas in de tweede helft tot stand. Na de eerste schoten op doel van denneboom was het Feyenoord dat op een 1-0 voorsprong kwam. Na 10 minuten gaf kalou een steekpass binnendoor. De bal was eigenlijk te scherp voor Buffel, maar op doorzettingsvermogen troefde hij zijn tegenstander Edman heel simpel af. V??r de keeper kon hij vervolgens simpel de 1-0 binnen tikken. Vlak daarna schoot De Jong een bal op de binnenkant paal, onhoudbaar voor Lodewijks. gelukkig voor Feyenoord kwam de bal terug het veld in. Dat was zo ongeveer het laatste wapenfeit voor Heerenveen. Feyenoord had de wedstrijd vervolgens onder controle. Aanvallend liet het de rest van de eerste helft weinig meer zien.

De supporters moesten vervolgens tot de tweede helft wachten tot Feyenoord verder uitliep. Wat er in de rust gezegd is, zal altijd wel onduidelijk blijven. De ploeg kwam echter veel scherper uit de kleedkamer. na 4 minuten brak Van Persie brak de ban met de tweede goal. Vervolgens sloeg Van Hooijdonk toe met een hattrick in tien minuten. Eerst schoot hij een vrije trap onhoudbaar achter Vonk. Vervolgens verzilverde hij een assist van Buffel op de strafschopstip. vanaf diezelfde plaats mocht hij even later aanleggen, nadat Buffel onderuit was gehaald. Van Hooijdonk faalde niet en tekende daarmee zijn 21ste goal en een hattrick aan.

Voor de wedstrijd overhandigden Gyan en Song een cheque van 110.000 euro namens Feyenoord aan de directeur van Unicef Nederland. Het geld was afkomstig van de opbrengst van de oefenwedstrijd Feyenoord - GA Eagles die in het teken stond van Unicef.