Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord roept op tot positieve steun in Champions League

13 september 2017 17:57 - Feyenoord.nl

Na vijftien jaar maakt Feyenoord woensdagavond met een thuiswedstrijd tegen Manchester City haar rentree in de groepsfase van de Champions League. Tijdens het nieuwe avontuur op het hoogste podium van het Europese clubvoetbal worden hopelijk weer mooie herinneringen toegevoegd aan het collectieve geheugen van de Feyenoord-supporters, waarin al zoveel mooie Europese momenten liggen opgeslagen.

Dat de supporters en het team samen naar grote hoogte kunnen stijgen, blijkt niet alleen bij ieder duel in de Eredivisie, maar was vorig seizoen bijvoorbeeld ook te zien in de groepsfase van de Europa League. Mede daardoor werd de Engelse grootmacht Manchester United in een kolkende Kuip met 1-0 verslagen. Ook tijdens de andere duels in de groepsfase van de Europa League, waaronder de uitwedstrijd tegen Manchester United, was de sfeer fantastisch.

Desondanks heeft Feyenoord het afgelopen seizoen van zowel de KNVB als de UEFA diverse boetes ontvangen vanwege het afsteken van vuurwerk, fakkels en/of rookbommen in het stadion. Zo heeft de UEFA vorig seizoen vier boetes opgelegd van in totaal € 38.000,-. In totaal is Feyenoord sinds augustus 2010 door de UEFA en KNVB voor meer dan € 200.000,- beboet, geld dat daardoor dus niet kon worden geïnvesteerd in bijvoorbeeld het versterken van het eerste elftal en/of de jeugdopleiding.

De zware sancties die kunnen voortvloeien uit het afsteken van vuurwerk leveren de club dus financiële- en imagoschade op, maar hebben mogelijk ook gevolgen voor (mede)supporters. Zo kan Feyenoord in UEFA-verband maar ook in de Eredivisie worden veroordeeld tot het spelen van een thuiswedstrijd met verplicht (gedeeltelijk) lege tribunes. En dat terwijl dus al zo vaak is bewezen hoeveel baat het team heeft bij de massale steun van de supporters in een volle Kuip…

Daarom roept Feyenoord supporters op het team positief te steunen tijdens de wedstrijden in de Champions League en hierbij geen vuurwerk (zoals fakkels, rookpotten en knalvuurwerk) af te steken. Meer informatie over het afsteken van vuurwerk en de mogelijke gevolgen er van vind je in een uitgebreid artikel uit het nieuwste Feyenoord Magazine, dat hier in zijn geheel te lezen is.

Feyenoord hoopt dat we woensdagavond met elkaar aan heel Europa kunnen laten zien dat Europees voetbal in De Kuip een fantastische happening is. Vorig seizoen hebben we samen drie prachtige thuisduels in de Europa League mogen beleven, laten we er ook in de Champions League met elkaar onvergetelijke avonden van maken!

Meer op Feyenoord.nl
Tags

uefa vuurwerk kuip eredivisie knvb beboet clubvoetbal happening imagoschade knalvuurwerk kolkende magazine onvergetelijke opgeslagen rookpotten sancties voortvloeien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.160 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola carranza dutch enz figuren gakpo geertruida gimenez hamberg hancko ivanusec julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls oranje philadelphia priske romano santi socrates stengs wehave wieffer willykment