Transparent
Inloggen
Sluiten

Dit moet je weten over de UEFA Youth League

12 september 2017 14:02 - Feyenoord.nl

Voor Feyenoord Onder 19 staat woensdag de eerste wedstrijd in de UEFA Youth League op het programma. Het vlaggenschip van Feyenoord Academy neemt het vanaf 15:00 uur op tegen Manchester City Onder 19. Het is de eerste keer dat Feyenoord Onder 19 meedoet aan het prestigieuze Europese jeugdtoernooi. Feyenoord.nl vertelt je aan de hand van zes vragen en antwoorden meer over dit toernooi.

1. Wat voor toernooi is de UEFA Youth League?
De UEFA Youth League is de Champions League voor Onder 19-teams en bestaat sinds het seizoen 2013-2014. De Youth League is bedacht door de European Club Association, een organisatie die de voetbalclubs in Europa vertegenwoordigt, om het jeugdvoetbal verder te ontwikkelen op professioneel niveau. Het toernooi moet de kloof tussen het Onder 19-team en het eerste elftal verkleinen en een unieke ervaring bieden voor de profvoetballers van de toekomst.

De allereerste editie van de Youth League werd gewonnen door FC Barcelona. Chelsea kroonde zich de seizoenen 2013-2014 én 2014-2015 tot winnaar van het toernooi. Vorig seizoen ging het Onder 19-team van Red Bull Salzburg met de hoofdprijs aan de haal.

2. Hoe ziet het toernooi eruit?
Het toernooi bestaat uit twee routes: het ‘UEFA Champions League path’ en het ‘Domestic Champions path’. Feyenoord Onder 19 komt uit in de eerste genoemde route, waarin alle Onder 19-teams uitkomen van de clubs die aan de groepsfase van de Champions League deelnemen. De Onder 19-teams die eerste worden in de poule gaan direct door. De nummers twee spelen play-offs met de winnaars van het ‘Domestic Champions path’. In deze route komen de jeugdkampioenen van de 32 grootste voetballanden uit. Vanaf de achtste finales komen alle teams die op dat moment nog in het toernooi zitten bij elkaar.

3. Welke clubs treft Feyenoord Onder 19?
Feyenoord Onder 19 treft de Onder 19-teams van dezelfde tegenstanders als Feyenoord 1 in de groepsfase van de Champions League: Shakhtar Donetsk, Manchester City en Napoli. De wedstrijden worden op dezelfde dag gespeeld, maar dan in de middag. Ook de indeling van thuis- en uitwedstrijden staat gelijk aan die van de Champions League.

4. Welke spelers mogen uitkomen in het toernooi?
Feyenoord mag maximaal veertig spelers inschrijven voor het toernooi. Het Onder 19-team van Feyenoord Academy vormt de basis. Deze selectie bestaat uit twintig spelers en wordt aangevuld met spelers van andere Feyenoord Academy-teams als Feyenoord Onder 18 en Feyenoord Onder 17. De spelers die worden ingeschreven moeten allemaal op of na 1 januari 1999 geboren zijn.

Daarnaast heeft elk team de mogelijkheid om drie dispensatiespelers toe te voegen aan de selectie. Deze spelers moeten op of na 1 januari 1998 geboren zijn en zijn dus maximaal één jaar ouder dan de andere spelers. Ook moeten deze spelers minimaal twee volledige seizoenen in de jeugdopleiding van de club actief zijn geweest. Feyenoord heeft doelmannen Justin Bijlow, Ramón ten Hove en verdediger Mats Knoester ingeschreven als dispensatiespelers.

5. Staan de resultaten van Feyenoord 1 en Onder 19 met elkaar in verband?
Feyenoord 1 en Feyenoord Onder 19 spelen dus tegen dezelfde tegenstanders in de groepsfase, maar verder staan beide teams compleet los van elkaar. De resultaten van de twee Feyenoord-teams hebben dus geen invloed op het verdere vervolg van één van de twee teams. Een voorbeeld: Feyenoord 1 weet de poulefase van de Champions League te overleven, maar Feyenoord Onder 19 niet. Feyenoord 1 gaat dan door naar de achtste finales, maar voor het Onder 19-team zit het Youth League-avontuur er na de poulefase op.

6. Waar speelt Feyenoord Onder 19 de Youth League-wedstrijden?
De thuiswedstrijden van Feyenoord Onder 19 worden gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion van Excelsior. Vanwege het feit dat Feyenoord 1 op dezelfde dag thuis speelt, is het logischerwijs niet mogelijk om de wedstrijd van Onder 19 in De Kuip te spelen. Omdat Varkenoord, het complex van Feyenoord Academy, vanwege organisatorische en veiligheidsredenen niet geschikt is voor het huisvesten van de thuiswedstrijden in de Youth League, wijkt Feyenoord uit naar het stadion van Excelsior.

Wil je de eerste thuiswedstrijd van Feyenoord Onder 19 in de Youth League tegen Manchester City Onder 19 bijwonen en heb je nog geen kaarten? Kaarten kosten € 5,00 per stuk en zijn in de vrije verkoop verkrijgbaar. Leden van de Feyenoord Juniorclub betalen slechts € 2,50 per kaartje. Er kan een onbeperkt aantal kaarten worden gekocht. Ga naar www.feyenoord.nl/tickets-uyl om direct kaarten te kopen.

Meer op Feyenoord.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

uefa academy path domestic excelsior poulefase route aangevuld allereerste association barcelona bedacht bijlow chelsea donetsk editie hoofdprijs hove huisvesten indeling jeugdkampioenen jeugdtoernooi jeugdvoetbal juniorclub kaartje kloof knoester kroonde kuip mats napoli onbeperkt organisatorische profvoetballers routes salzburg shakhtar uyl varkenoord veiligheidsredenen vlaggenschip voetbalclubs wijkt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane bae biden bullaude dahl democraten gimenez hancko heerenveen jahanbakhsh jansen kennedy kloese kraaij kuip lopez middenveldert priske sebaoui smal socrates stengs transferroom traore trump vance walemark wieffer willykment zerrouki