Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord - Willem II in teken van Sofia Kinderziekenhuis

23 augustus 2017 16:54 - Feyenoord.nl

Feyenoord ontvangt aanstaande zondag bij de thuiswedstrijd tegen Willem II honderden kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis in De Kuip. Dankzij de samenwerking tussen Feyenoord en het Sophia Kinderziekenhuis mogen de kinderen gratis de tweede thuiswedstrijd van het seizoen bezoeken.

Het merendeel van de kinderen zal plaatsnemen op Vak G van de Willem van Hanegem Tribune. Zo’n 25 kinderen uit het Sophia krijgen een wel heel bijzondere zitplaats: zij mogen op uitnodiging van diverse unithouders de wedstrijd bekijken vanuit een Business Unit. Daarnaast mogen elf kinderen voor de wedstrijd aan de hand van de Feyenoord-spelers het veld oplopen. Ook de vlaggenkinderen en de wedstrijdmascotte zijn uitgenodigd in het kader van de Sophiadag, terwijl kort voor de wedstrijd ook twaalf kinderen met vlaggen zullen zwaaien achter het doel bij de Gerard Meijer Tribune.

Collecte
Rond de wedstrijd tegen Willem II vindt tevens de jaarlijkse collecte voor het Sophia Kinderziekenhuis plaats. De opbrengst hiervan is bestemd voor Sophia TV. Een grote groep vrijwilligers maakt samen met enkele vaste krachten gemiddeld vier keer per week live radio- en televisie-uitzendingen met en voor de kinderen. Deze uitzendingen gaan over alles behalve ziek zijn. Geregeld komen er prominente gasten langs in de studio. Wil je een bijdrage leveren? Neem dan aanstaande zondag contant geld mee naar De Kuip.

Onbezorgde dag
Feyenoord hoopt dat alle kinderen en begeleiders een onbezorgde dag kunnen beleven in De Kuip en even niet hoeven te denken aan hun ziekte. Als Feyenoord-supporter kun je hieraan bijdragen door je club positief te steunen. Let dan ook op je taalgebruik en besteed geen negatieve aandacht aan de Willem II-supporters in het bezoekersvak. Feyenoord verzoekt alle supporters op en rondom vak G bovendien om rekening te houden met de jonge supporters door niet op de tribune te roken.

Knuffels
Vorig seizoen stond de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in het teken van het Sophia Kinderziekenhuis. De Haagse supporters maakten destijds een hartverwarmend gebaar door honderden knuffels vanuit het bezoekersvak naar beneden te gooien.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kinderen kinderziekenhuis sophia kuip bezoekersvak collecte knuffels onbezorgde sofia ado begeleiders besteed bestemd business contant gerard hanegem hartverwarmend hieraan kader krachten meijer merendeel prominente roken sophiadag taalgebruik unit unithouders vlaggen vlaggenkinderen vrijwilligers wedstrijdmascotte zitplaats

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dijk dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs veerman wieffer wijnaldum