Terechte winst Feyenoord ondanks scheidsrechter

16 maart 2003 15:07

Verslaggever: K

Feyenoord won vanmiddag in Nijmegen met 1-2 van NEC. Pas in de laatste minuten besliste Van Hooijdonk de wedstrijd via een afgeketste vrije trap. De overwinning voor de Rotterdammers was zeker terecht te noemen. Feyenoord was de betere ploeg in Nijmegen. Scheidsrechter Van Egmond drukte een grote stempel op de wedstrijd en zeker niet in het voordeel van Feyenoord. na 10 minuten gaf hij NEC een wel heel discutabele penalty. Tumba werd nauwelijks aangeraakt maar liet zich wel vallen. Wielaert benutte de penalty feilloos. Die achterstand inspireerde Feyenoord om NEC de duimschroeven aan te draaien. Tot dan toe was een fel NEC minimaal de gelijke van Feyenoord. De Rotterdammers speelden vervolgens uitstekend en kwamen gelijk via Buffel. Dick van Egmond keurde de goal echter af wegens buitenspel. De op de grond liggende Leiwakabessy, notabene drie meter van Buffel, hefde het buitenspel echter op. Een onjuiste beslissing dus opnieuw van van Egmond.

Feyenoord raakte daardoor geirriteerd, maar bleef het voetballend oplossen. Dat leverde acht minuten voor rust de 1-1 op voor Pierre van Hooijdonk. De tweede helft was van minder niveau dan de eerste. NEC kreeg al snel in de tweede helft een tweede penalty. Deze leek wel gerechtvaardigd. Pierre van Hooijdonk kwam in zijn eigen strafschopgebied veel te fors in op Tumba. Wielaert schoot de bal nu in de andere hoek. Lodewijks redde zeer knap en hield daardoor Feyenoord in de race. Feyenoord bleef wel op zoek naar de winnende treffer. Twee minuten voor tijd kwam de verlossende en verdiende treffer. Daarvoor verantwoordelijk was opnieuw ene vrije trap van van Hooijdonk. Een verdediger van NEC raakte de bal aan in de muur en zorgde daarvoor dat de vrije trap onhoudbaar was voor de vanmiddag uitblinkende NEC doelman Gentenaar.