Ruime bekerzege Feyenoord onder 19 in Dordrecht

19 augustus 2017 20:46 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen met ruime cijfers gewonnen. Het bekerduel op bezoek bij FC Dordrecht Onder 19 eindigde in maar liefst 0-6.
Volgens trainer Cor Adriaanse kwam de gemakkelijke overwinning van Onder 19 onder meer tot stand door een tactische keuze van de thuisploeg. 'Ze besloten om bijna tegen de middenlijn aan op buitenspelval te spelen, maar deden dit zonder druk op de bal te zetten.’

Keer op keer slaagde Onder 19 erin om hiervan te profiteren. Het was zelfs binnen de minuut al raak, toen Joël Zwarts op aangeven van Alex Bangura de score opende. In een vergelijkbare aanval mocht Bangura zelf op aangeven van Tyrell Malacia binnen tien minuten de tweede maken.

De tactiek van de Dordtenaren was vaak ook een valkuil voor Onder 19, zag Adriaanse. 'Het was erg verleidelijk om meteen de diepe bal te spelen en dan stonden we vaak buitenspel. We hebben het vaak ook goed uitgespeeld, maar met wat meer geduld hadden we veel meer goals kunnen maken.'

Door dit wedstrijdbeeld waren veel goals vrijwel identiek aan elkaar. 'Met het juiste overzicht kon je zo iemand voor de keeper zetten. Er zat geen enkele goal bij die we van een afstand in de kruising schoten’, zei Adriaanse.

Nog voor rust zorgde Malacia er op deze manier voor dat het 0-3 werd. Na rust maakte Orkun Kökçü de vierde treffer en wist invaller Lion Kalentjev zelfs nog twee keer het net te vinden.

Door deze ruime overwinning in het stadion van FC Dordrecht heeft Onder 19 de volgende ronde van de beker bereikt. Volgende week speelt Feyenoords hoogste jeudgteam in Rotterdam een oefenwedstrijd tegen het Schotse Glasgow Rangers Onder 19.