Transparent
Inloggen
Sluiten

Zaterdag wordt voor het eerst gespeeld om vernieuwde Johan Cruijff Schaal

4 augustus 2017 09:20 - KNVB.nl

Voor het eerst in jaren wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet beslist in de Amsterdam Arena, maar in het stadion van de landskampioen. Zaterdag staan landskampioen Feyenoord en bekerhouder Vitesse tegenover elkaar. De nieuwe opzet van de traditionele seizoensopening is ook aangegrepen om een gloednieuwe schaal te maken.

De wedstrijd om de Nederlandse supercup is sinds jaar en dag vernoemd naar beste Nederlandse voetballer ooit: Johan Cruijff. Reden genoeg om zijn beeltenis prominent te verwerken in de nieuwe schaal.

De nieuwe Johan Cruijff Schaal is gemaakt door tingieterij ’t Oude Ambacht uit Alphen, naar een ontwerp van designer Floor Wesseling. Als subtiel eerbetoon aan Cruijff telt de schaal veertien hoeken. Daarmee onderscheidt de nieuwe schaal zich ook van de schaal die de landskampioen krijgt.

Zaterdag wordt de nieuwe Johan Cruijff Schaal voor het eerst uitgereikt. In Stadion Feijenoord in Rotterdam nemen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse het tegen elkaar op. De KNVB organiseert deze wedstrijd in samenwerking met de clubs, waarbij de kampioen van de Eredivisie het thuisvoordeel heeft. De verwachting is dat de belangstelling voor de Nederlandse supercup hierdoor toeneemt. De aftrap in Rotterdam vindt om 18.00 uur plaats.


Meer op KNVB.nl




Tags

supercup vitesse aftrap alphen ambacht arena beeltenis bekerhouder designer eerbetoon eredivisie floor gloednieuwe knvb ontwerp prominent seizoensopening subtiel tingieterij toeneemt wesseling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arne arneslot bijbehorend bijlow dtk fitheid gelul hulshoff jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool meewerkt middenveldert milambo ondertekend oosting opgewaardeerd opvoeren peeters persie slot stengs streuer twente wereldsalaris zeroukki