Transparent
Inloggen
Sluiten

Recordopbrengst Feyenoord Galadiner

4 juli 2017 23:33 - Feyenoord.nl

Tijdens het jaarlijkse Feyenoord Galadiner is dinsdagavond een recordbedrag opgehaald voor de Feyenoord Foundation en Giovanni van Bronckhorst Foundation. Op de cheque die op het veld van De Kuip werd uitgereikt aan Van Bronckhorst en algemeen directeur Eric Gudde prijkte een bedrag van maar liefst 712.240 euro, dat wordt verdeeld over beide goede doelen.

Stijlvolle entree
Kevin Diks hoefde niet lang te wachten op zijn eerste ‘optreden’ als Feyenoorder op het veld van De Kuip. Enkele uren nadat de verdediger zijn handtekening had gezet onder een contract, maakte hij via de rode loper en de spelerstunnel een stijlvolle entree in het stadion waar hij komend seizoen niet in smoking maar in voetbaltenue hoopt te gaan schitteren.

Daar aangekomen trof Diks de honderden andere gasten van het Feyenoord Galadiner, waaronder zijn nieuwe ploeggenoten. In hun smokings en jurken mengden de spelers en hun partners zich daarna snel onder de andere gasten, die aan totaal 56 tafels plaatsnamen in de tent op het veld, die in Miami-sfeer was aangekleed. Toen iedereen had plaatsgenomen, benadrukten Wouter Bos (bestuurslid van de Giovanni van Bronckhorst Foundation) en Gerard Hoetmer (president-commissaris van Feyenoord) nogmaals het doel van de avond: zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen.

Schaal van tafel tot tafel
Hoetmer haalde daarbij het in mei behaalde kampioenschap naar voren. ‘Dat Feyenoord mensen in beweging brengt, hebben we een kleine twee maanden van dichtbij kunnen zien, nadat eindelijk de schaal weer hoog mocht worden gehouden. Op deze momenten besef je hoe groot Feyenoord is en wat we met z’n allen voor elkaar kunnen krijgen. Ook vanavond kunnen we laten zien hoe groot Feyenoord is en hoe wij, met z’n allen, heel veel voor elkaar krijgen.’

Om de trots op de landstitel te onderstrepen, was het tastbare bewijs ook aanwezig. Zo kwam het dat er niet alleen schalen met eten van tafel tot tafel gingen, maar ook de kampioensschaal. Voor een mooi bedrag konden de aanwezige gasten met de schaal op de foto, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Ook via andere wegen werd gul gedoneerd. Zo konden de gasten tegen betaling onder leiding van NBA-kampioen en Feyenoord Foundation-ambassadeur Francisco Elson een vrije worp loslaten op de basket en werden gretig de aan de tafel bevestigde ballonnen doorgeknipt, waarmee een donatie werd gedaan.

Vrolijke noot en gevoelige snaar
Nadat Martin van Waardenberg voor de vrolijke noot had gezorgd met een kampioenssketch en Giovanni van Bronckhorst de gevoelige snaar raakte samen met twee aan de maatschappelijke projecten deelnemende kinderen vormde de traditionele veiling het slotstuk van de avond.

Onder meer een plaats op de elftalfoto van Feyenoord, een privéhuldiging op de Coolsingel, een clinic van Giovanni van Bronckhorst en een bijzondere vergadertafel met daarin kampioensgras uit De Kuip gingen voor flinke bedragen onder de hamer. Topstukken waren een VIP-reis naar een uitwedstrijd van Feyenoord in de Champions League en de gesigneerde schoenen van Dirk Kuyt uit de kampioenswedstrijd, die een flink aandeel hadden in de uiteindelijke opbrengst die iets na elf uur bekend werd gemaakt.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

bronckhorst galadiner kuip diks entree hoetmer noot recordopbrengst snaar stijlvolle vrolijke aangekleed aangekomen ambassadeur basket benadrukten bestuurslid betaling bewijs bos cheque clinic coolsingel donatie doorgeknipt elftalfoto elson foto francisco gedoneerd gerard gesigneerde gudde hamer jurken kampioensgras kampioensschaal kampioenssketch kampioenswedstrijd kinderen kuyt landstitel loper loslaten mengden miami nba plaatsgenomen plaatsnamen prijkte privehuldiging recordbedrag schalen schitteren slotstuk smoking smokings spelerstunnel tafels tastbare tent topstukken uren veiling vergadertafel vip voetbaltenue vormde waardenberg worp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer