Transparent
Inloggen
Sluiten

Definitief: Kuyt beëindigt voetbalcarrière

17 mei 2017 16:54

Dirk Kuyt zet een punt achter zijn glansrijke voetbalcarrière. De 36-jarige aanvoerder van landskampioen Feyenoord maakte woensdagochtend persoonlijk bekend aan de directie en hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst, dat hij de komende dagen nog mee traint met de selectie en daarna stopt met voetballen. Kuyt blijft wel in een andere rol verbonden aan Feyenoord.

De imposante betaald voetballoopbaan van Kuyt komt daarmee na liefst negentien seizoenen ten einde. De Katwijker debuteerde in het seizoen 1998-1999 in het betaald voetbal voor FC Utrecht en verkaste na vijf seizoenen naar Feyenoord. Na drie seizoenen in De Kuip, waarin hij ieder jaar topscorer werd van de club, volgden zes seizoenen bij Liverpool en drie jaar bij Fenerbahçe. Ook speelde Kuyt 104 interlands, waaronder de WK-finale van 2010.

In de zomer van 2015 keerde Kuyt terug bij Feyenoord, met als doel om – in tegenstelling tot zijn eerste periode – nu wel prijzen te pakken met de club. Dat lukte: vorig seizoen won Kuyt met Feyenoord de KNVB Beker, waarna hij afgelopen weekeinde de kroon op het werk zette met de winst van de landstitel, de eerste voor Feyenoord sinds achttien jaar. In de kampioenswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1) maakte de Feyenoord-captain alle drie de goals, wat leidde tot een ongekend volksfeest in De Kuip en de rest van Rotterdam, een dag later gevolgd door een historische huldiging op de Coolsingel.




Tags

kuyt voetbalcarriere kuip almelo bronckhorst coolsingel fenerbahce glansrijke heracles huldiging imposante kampioenswedstrijd katwijker knvb kroon landstitel liverpool topscorer utrecht voetballoopbaan volksfeest weekeinde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders telegraaf westerse wieffer yoda zorg