Feyenoord O19 wint overtuigend van FC Utrecht

8 mei 2017 11:47 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 heeft zaterdag op een overtuigende manier gewonnen van FC Utrecht Onder 19. Op Varkenoord werden de Domstedelingen met 4-0 verslagen. ‘Een terechte uitslag, die het krachtsverschil goed weergaf,’ reageerde trainer Damien Hertog.

De basis voor de ruime zege werd gelegd in de eerste helft, waarin Feyenoord maar liefst drie keer tot scoren kwam. De eerste Rotterdamse treffer was al na zes minuten een feit. Jaron Vicario bracht zijn ploeg op voorsprong, na uitstekend voorbereidend werk van Emil Hansson, die eerder dit seizoen debuteerde in Feyenoord 1. ‘Emil brengt echt iets extra en dat zag je vandaag ook,’ aldus Hertog, die Feyenoord binnen het half uur nog twee keer zag scoren. Eerst dankzij een eigen doelpunt, waarna de 3-0 werd gemaakt door Nigel Robertha.

De wedstrijd was op dat moment zo goed als beslist, wist ook Hertog. ‘We waren in de eerste helft geduldig en geconcentreerd aan de bal en ik heb ook veel goede aanvallen gezien. Het rendement was hoog met drie treffers en dat helpt natuurlijk om het duel al snel naar ons toe te trekken.’ Na de rust probeerde een agressiever spelend Utrecht het nog wel. De wedstrijd werd wat meer open, met kansen aan beide kanten, maar alleen Feyenoord zou nog een goal maken. Mats Knoester bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd met een kopbal op 4-0.

6’ 1-0 Jaron Vicario
14’ 2-0 eigen doelpunt
26’ 3-0 Nigel Robertha
80’ 4-0 Mats Knoester

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Roffelsen (65’ Kökcü), Smulder (75’ Huijgen), Robertha (65’ Touré); Vente, Vicario en Hansson.