Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook NOS pakt uit rondom kampioensduel Feyenoord

4 mei 2017 18:49 - NOS.nl

Net als RTV Rijnmond zal ook de NOS uitgebreid aandacht besteden aan het komende kampioensduel bij Feyenoord en vervolgens bij de eventuele huldiging. De uitzendingen over Feyenoord:

De middaguitzending van NOS Studio Sport staat zondag voor een groot deel in het teken van de eredivisiewedstrijd Excelsior-Feyenoord, waarin de ploeg uit De Kuip voor het eerst sinds 1999 weer de landstitel kan binnenhalen. Als het ‘wonder van Rotterdam’ zich inderdaad voltrekt, worden bij de NOS alle registers opengetrokken.

Vrijdagavond beginnen we al om 22.35 uur met een extra uitzending van NOS Studio Sport op NPO 2, direct aansluitend aan Nieuwsuur, gepresenteerd door Henry Schut. Met daarin onder meer interviews met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst en spelers Jens Toornstra en Dirk Kuyt. Verslaggever Joep Schreuder sprak met Ronald en Erwin Koeman, beiden oud-trainer van Feyenoord. En we blikken terug op de periode na 1999, waarin de Rotterdammers steeds opnieuw moesten wachten op een nieuwe landstitel.

In het kielzog van de Feyenoord-selectie
Zondag presenteert Dione de Graaff de middaguitzending van NOS Studio Sport. Joep Schreuder bevindt zich de hele dag in het kielzog van de Feyenoord-selectie, te beginnen in het stadion van Excelsior. Hij spreekt daar onder anderen met oud-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk, oud-trainer Thijs Libregts en met de vader van de huidige trainer, Giovanni van Bronckhorst. Gert van ’t Hof doet verslag vanuit De Kuip, waar Het Legioen op grote schermen de wedstrijd volgt.

Als Feyenoord inderdaad het kampioenschap verovert, zijn alle festiviteiten daarna live te zien, verdeeld over alle uitzendingen van NOS Studio Sport: om 16.15 uur in de middag-uitzending, in de uitzending van 18.10 uur, de Eredivisie-uitzending en in NOS Studio Voetbal. We zijn er live bij als de selectie zich verplaatst naar De Kuip, we laten zien hoe de supporters de kampioen onthalen en hoe de schaal in het stadion wordt uitgereikt. Ook het feest in de stad is te zien. De rit van Excelsior naar De Kuip en de uitreiking van de schaal zijn verder in zijn geheel te zien op nos.nl. In NOS Studio Voetbal wordt nagepraat met Bert van Marwijk (trainer van Feyenoord van 2000 tot 2004 en van 2007 tot 2008; in 2002 winnaar van de UEFA Cup), Pierre van Hooijdonk (ex-Feyenoord, ook UEFA Cup 2002) en AD-journalist Sjoerd Mossou.

Op Facebook is er vanaf 14.25 ‘visual radio’, een combinatie van beelden uit De Kuip en het radiogeluid van NOS Langs de Lijn.

Op NPO Radio 1 zijn we er de hele dag bij, van 14.00 uur tot 19.00 uur met NOS Langs de Lijn. Presentatoren Henry Schut en Hugo Borst schakelen met commentator Arman Avsaroglu bij de wedstrijd en met verslaggevers Edwin Cornelissen en Floris van Hoorn.

Als Feyenoord kampioen wordt begint om 19.00 uur het NOS Radio 1 Journaal en dat duurt tot 21.00 uur. Over het kampioenschap van Feyenoord en over de Franse presidentsverkiezingen. Presentatie: Lara Rense en Robbert Meeder.

NOS Studio Sport
Vrijdag 5 mei, 22.35-22.55 uur, NPO 2
Zondag 7 mei, 13.10-18.51 uur, NPO 1

NOS Studio Sport Eredivisie
Zondag 7 mei, 18.51-19.53 uur, NPO 1

NOS Studio Voetbal
Zondag 7 mei, 22.59-23.49 uur, NPO 1

NOS Langs de Lijn
Zondag 7 mei, 14.00-19.00 uur, NPO Radio 1

NOS Radio 1 Journaal (o.v.b.)
Zondag 7 mei, 19.00-21.00 uur, NPO Radio 1

Meer op NOS.nl
Tags

nos npo kuip uitzending excelsior kampioensduel bronckhorst eredivisie henry hooijdonk joep journaal kielzog landstitel middaguitzending schreuder schut uefa aansluitend arman avsaroglu blikken borst commentator cornelissen dione erwin festiviteiten floris gert graaff hof hoorn huldiging koeman kuyt lara legioen libregts marwijk meeder mossou nagepraat nieuwsuur onthalen opengetrokken presentatoren presidentsverkiezingen radiogeluid registers rense rijnmond robbert schermen toornstra verslag verslaggevers visual voltrekt wonder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola bijbehorend bijschakelt black carranza danall enz figuren geertruida gekte gimenez hamberg julian kloese kraaij middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates timber transferbeleid wieffer yoda