Feyenoord laat opnieuw punten liggen in Zwolle: 2-2

9 april 2017 16:25

Feyenoord is er voor het vijfde seizoen op rij niet in geslaagd te winnen in Zwolle. Na een vroege 2-0 achterstand werd het 2-2 via twee treffers van Steven Berghuis

Feyenoord kende een dramatische start. Binnen een kwartier stond de thuisploeg op een 2-0 voorsprong. PEC Zwolle kreeg twee kansen en het was twee keer raak. Eerste was het de snelle Menig die de uitgekomen doelman Brad Jones omspeelde en de 1-0 binnentikte. Vervolgens werkte Bram van Polen in de verre hoek de 2-0 binnen.

Feyenoord moest daardoor aan de bak op het kunstgras van Zwolle. Halverwege de eerste helft zorgde Steven Berghuis voor de mooie aansluitingstreffer. Het doelpunt gaf de Feyenoorders wat meer geloof al was het nog niet overtuigend wat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst liet zien.

Het was na rust opnieuw Berghuis die belangrijk was. Hij kwam a la Robben van rechts naar binnen en schoot vervolgens uitstekende binnen. Feyenoord had nog 35 minuten om de zege alsnog binnen te halen. De kansen kwamen er ook maar Elia, Kuyt, nogmaals Berghuis, Toornstra,Kramer en Vilhena wisten de beslissende niet te maken.