Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord heeft genoeg aan eerste helft

15 februari 2003 22:06

Verslaggever: Jeffrey

Feyenoord heeft vanavond aan ??n helft genoeg gehad in Alkmaar. Na een luttele 31 minuten was het al 0-4. Het eerste doelpunt werd gemaakt door Robin van Persie uit een vrije trap in de 13de minuut, en 3 minuten later was het 0-2 door een kopbal van Van Hooijdonk. Vooraf aan de goal was het een pass van van Persie die Emerton de ruimte instuurde, en die legde hem panklaar op het hoofd van van Hooijdonk.

Na een vrije trap van van Hooijdonk in de 18de minuut was het Bonaventure Kalou die attent reageerde en de bal achter Moens werkte. In de 31 minuut was het wederom Pierre van Hooijdonk die de 0-4 aantekende. Van Marwijk vond het toen schijnbaar tijd om te gaan wisselen en liet in de 35de minuut Acu?a debuteren, als vervanger van Shinji Ono.

Na de rust was het een hele andere wedstrijd geworden. Feyenoord vond het wel best zo, en AZ kon gewoon niet beter. Wel wisselde van Marwijk nog Gyan in de 62de minuut voor van Wonderen en Pardo in de 79de minuut voor van Persie. Toch lukte het Feyenoord weer niet om de nul de houden, in de 81de minuut scoorde Kromkamp de eretreffer 1-4.

Feyenoord neemt in ieder geval 3 punten mee naar huis en loop dus verder geen schade op in de strijd om de tweede plaats. Scheidsrechter Havenkort gaf geel aan Fortes Rodriquez. Er waren 8.072 toeschouwers in de Alkmaarderhout, die een tamelijk saaie wedstrijd zagen. Mede omdat de wedstrijd al in 31 minuten beslist was.

Scoreverloop:
0-1 Van Persie '12
0-2 Van Hooijdonk '15
0-3 Kalou '18
0-4 Van Hooijdonk '30
1-4 Kromkamp '85

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 8.072

Geel: Rodriquez (AZ)
Rood: -

Opstellingen:

AZ: Moens, Lamey, Wijker, Volmer, De Cler, Kromkamp, Mans, Opdam, Lindenbergh, Rodriquez, Nelisse

Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen ('62 Gyan), De Nooijer, Paauwe, Bosvelt, Ono ('35 Acu?a), Buffel, Van Persie ('79 Pardo), Kalou, Van Hooijdonk.
Tags

hooijdonk persie kalou kromkamp rodriquez acu emerton gyan marwijk moens ono pardo toeschouwers wonderen aantekende alkmaar alkmaarderhout attent bonaventure bosvelt buffel cler eretreffer fortes havenkort haverkort instuurde lamey lindenbergh lodewijks luttele mans nelisse nooijer opdam opstellingen paauwe panklaar saaie scoreverloop shinji volmer wijker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.071 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen bane bannis berghuis bozenik danall diemers fer geertruida haps hassel heerenveen jahanbakhsh joh kokcu linssen malacia north ramesoe senesi sinistera slot til toornstra trauner vakkiek veerman vente willykment