Zwakke eerste helft nekt Feyenoord Onder 19 tegen Willem II

1 april 2017 22:02 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 19 is in Tilburg tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Voor rust incasseerde de ploeg van trainer Damien Hertog twee tegentreffers en die tikken kwamen de Rotterdammers uiteindelijk niet meer te boven: 2-1. 'Dit resultaat lag zeker niet in de lijn der verwachting, gezien de uitstekende trainingsweek die we hebben gehad,' reageerde Hertog. 'Het gevoel vooraf was heel goed, de scherpte, focus en energie was er, maar daar heb ik vooral in de eerste helft niets van teruggezien.'

De bezoekers keken al na één minuut tegen een achterstand aan en na een dik halfuur spelen verdubbelde Willem II zelfs de voorsprong. 'We verloren te veel persoonlijke duels,' zo zag Hertog. 'En ook bij het gezamenlijk proberen de bal af te pakken gaven we niet thuis. We gaven de tegenstander gewoon veel te veel de gelegenheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken.'

In de tweede helft ging Feyenoord wel sterker spelen. De ploeg was feller, ook verliep de samenwerking beter. Dylan Vente maakte in de 72ste minuut de aansluitingstreffer, maar een tweede doelpunt was uiteindelijk te veel gevraagd voor Feyenoord, dat woensdag in de kwartfinales van de KNVB Beker thuis aantreedt tegen NEC/FC Oss Onder 19. Hertog: 'Die eerste helft heeft ons echt genekt. Wat dat betreft is dit weer een leermoment voor de jongens.'

Willem II Onder 19 - Feyenoord Onder 19 2-1