Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord vraagt vrijspraak, Makkelie helpt Vilhena: 'geen rood'

29 maart 2017 19:39

Feyenoord heeft goede hoop om Tonny Vilhena na de beroepszaak alsnog vrij te krijgen van een schorsing voor zijn vermeende elleboog in het duel tegen Sparta. Feyenoord's huisjurist Joris van Benthem kreeg tijdens de beroepszaak steun uit opvallende hoek. Scheidsrechter Makkelie, die het incident tijdens de wedstrijd niet had waargenomen, stelde tijdens de beroepszaak dat de overtreding in zijn ogen slechts geel zou zijn geweest als hij het gezien had. Ook de waarnemer ter plekke had Makkelie daarop beoordeeld. Makkelie ontbrak tijdens de eerste zitting van de tuchtcommissie vanwege internationale verplichtingen.

De aanklager bleef echter bij zijn mening dat het om een elleboogstoot of slaande beweging gaat. Hij vroeg de beroepscommissie om de uitlatingen/mening van scheidsrechter Makkelie te negeren en de beelden zelf te beoordelen. De aanklager verzwaarde daarbij zijn eis naar vier duels schorsing onvoorwaardelijk. Volgens Van Benthem, die de aanklager op alle punten tegensprak, kan dat niet omdat de aanklager niet in beroep is gegaan tegen de straf.

De uitspraak volgt morgenochtend (donderdag) rond 10.00 uur.

De zitting van de beroepszaak was live te volgen via Twitter via de aanwezige Feyenoord watchers van het Algemeen Dagblad, Voetbal International en RTV Rijnmond. Lees de tweets hieronder.

---

Vanavond dient de zaak van het hoger beroep van Tonny Vilhena tegen de schorsing van vier duels waarvan één voorwaardelijk voor zijn vermeende elleboog. Aanwezige Feyenoord watchers berichten ter plekke van het verloop van de zitting van de beroepscommissie.
Tags

makkelie aanklager beroepszaak vilhena zitting aanwezige benthem beroep beroepscommissie elleboog tweets vermeende vrijspraak watchers elleboogstoot huisjurist joris morgenochtend negeren onvoorwaardelijk opvallende rijnmond slaande sparta tegensprak tuchtcommissie verzwaarde waargenomen waarnemer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado arnesen bane bannis bijlow bozenik cruzcontrol danall diemers eredivisie fer geertruida gernot hanegem kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker portugal ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner vente willykment zirkzee