Feyenoord niet voorbij Ajax in de Arena

9 februari 2003 15:00

Verslaggever: K

Feyenoord heeft vanmiddag in de Arena de achterstand op Ajax niet kunnen verkleinen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Die stand was al bij rust bereikt door doelpunten van Zlatan na een half uur en van Persie in blessuretijd. De eerste helft was duidelijk voor Feyenoord, de tweede helft waren de Amsterdammers beter. De achterstand van Feyenoord bedraagt nu 11 punten op PSV en 7 op Ajax.

1.PSV191531484610
2.Ajax191351445119
3.Feyenoord191144374523

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd in de Arena. De ploeg speelde gedurfd en zette Ajax vast. Achterin gaf het nauwelijks kansen weg en voorin bleef het gevaarlijk. De ploeg verzuimde het uitstekende spel in een voorsprong om te zetten. Na een half uur spelen zou Feyenoord dat lelijk gaan opbreken. Paauwe werd er volleidg uitgesprint door Van der Meyde. Die gaf voor en Zlatan kon de bal voor 1-0 intikken.

Ajax kreeg daardoor het vertrouwen dat het nodig had en knokte zich terug in de wedstrijd. Feyenoord verloor daardoor het initiatief. Toch was het Feyenoord dat in de blessuretijd van de eerste helft langszij kwam. Bij een voorzet gaf Van Persie Chivu een slim duwtje waardoor hij de bal vrij binnen kon tikken, 1-1.

In de tweede helft was het overwicht duidelijk voor de Amsterdammers. Feyenoord kreeg het moeilijker. Patrick Paauwe was toen al lang niet fit meer. In de eerste helft liep de linksback al te hinkelen. Van Marwijk vond een halffitte Paauwe blijkbaar toch een veiliger idee dan een fitte Rzasa. Pas 10 minuten voor tijd bracht Van Marwijk zijn enige wissel in het veld. Hij haalde de in de tweede helft tegenvallende Buffel uit het veld voor Lurling.

Het werd in de slotfase nog heel spannend, maar tot scoren kwam geen van beide ploegen meer. De achterstand op de bovenste plaatsen blijft daardoor fors.