Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord herpakt zich uitstekend met 5-2 zege op AZ

12 maart 2017 16:20

Feyenoord heeft zich na de teleurstellende stadsderby uitstekend herpakt. In De Kuip had AZ geen kans. De Alkmaarders werden onder leiding van Nicolai Jorgensen met 5-2 aan de kant gezet.

Feyenoord kwam simpel op een veilige voorsprong. Na twintig minuten had Feyenoord de Alkmaarders met een 2-0 voorsprong al duidelijk gemaakt dat er zondag in De Kuip niets te halen viel. Eerst was het Jorgensen die een prachtige pass van Rick Karsdorp werkelijk uitstekend afrondde en in de verre hoek binnenwerkte. Vervolgens zorgde Jens Toornstra met een droog schot voor de 2-0.

Feyenoord hoefde daardoor niet eens voluit te gaan. Na een uur spelen was het Dirk Kuyt die de 3-0 binnenschoot. De tegentreffer van Luckassen kon de ploeg daardoor geen pijn doen. Het slotakkoord was opnieuw voor Jorgensen. In de 80ste en 82ste minuut was het twee keer raak voor de Deen. Eerst mocht hij aanleggen voor een penalty, vervolgens maakte hij op subtiele wijze ook nog de 5-1. In blessuretijd zette Wout Weghorst vanuit de counter zichzelf voor de statistieken nog op het scorebord.




Tags

jorgensen kuip aanleggen afrondde binnenwerkte counter droog karsdorp kuyt luckassen slotakkoord stadsderby subtiele toornstra weghorst wout

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda