Transparent
Inloggen
Sluiten

Aanklager verzwaart eis voor Vilhena naar 4 duels schorsing, Van Benthem vraagt vrijspraak

9 maart 2017 19:52

De aanklager van de KNVB heeft tijdens de zitting van de tuchtcommissie zijn eis voor de strafmaat van Tonny Vilhena voor de vermeende elleboogstoot verzwaard van 3 duels plus één voorwaardelijk naar vier duels schorsing onvoorwaardelijk omdat het schikkingsvoorstel niet werd geaccepteerd. Volgens de aanklager is aan het bewijs voldoen. Indien het daadwerkelijk tot vier duels komt zou Vilhena geschorst zijn voor de duels tegen AZ, Heerenveen, Ajax en GA Eagles.

Feyenoords huisjurist Joris van Benthem vroeg om meerdere redenen vrijspraak. De jurist beargumenteerde dat er geen sprake was van een elleboogstoot. 'Vilhena's hand was open en niet in een vuist. Met een open hand kun je geen stoot geven', zo beargumenteerde hij.

Van Benthem stelde verder duidelijk bewezen te hebben dat Makkelie de situatie wel beoordeeld heeft. Hij kraakte daarbij de verklaring die scheidsrechter afgegeven had volledig af. Ook de verklaring van Sparta, die niet per se negatief was voor Feyenoord werd van tafel geveegd vanwege het ontbreken van handtekeningen. Dat zou betekenen dat alleen de tv-beelden overbleven. Voor een straf dient echter bewijs van twee kanten te zijn.

Van Benthem stelde verder dat de eis van vier duels buitenproportioneel is, volgens de aanklager is dat de standaard voor een elleboogstoot.

Vrijdag rond 10 uur wordt de uitspraak verwacht van de tuchtcommissie.

Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad, Martijn Krabbendam namens Voetbal International en RTV Rijnmond berichten allen via Twitter live van de zitting van de tuchtcommissie.




Vanaf 20.00 uur heeft de tuchtcommissie van de KNVB zitting. Daarbij zal onder meer de zaak van Tonny Vilhena voorkomen. Vilhena wees een schikkingsvoorstel van vier duels, waarvan één voorwaardelijk, voor een elleboog af. Joris van Benthem zal nu proberen hem vrij te pleiten of de strafmaat te beperken.

Volg het hieronder via de Twitter feed van de aanwezige Feyenoord-watchers.




Tags

vilhena benthem aanklager tuchtcommissie elleboogstoot vrijspraak zitting beargumenteerde bewijs joris knvb schikkingsvoorstel strafmaat verzwaart afgegeven beperken buitenproportioneel eagles elleboog feed geveegd gouka handtekeningen heerenveen huisjurist jurist kraakte krabbendam makkelie onvoorwaardelijk overbleven pleiten rijnmond sparta stoot tweets verzwaard watchers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.337 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda