Transparent
Inloggen
Sluiten

Sterk Feyenoord overtuigt met verdiende zege in topper: 2-1

26 februari 2017 16:25

Feyenoord heeft een enorme stap in de titelstrijd gezet door PSV met 2-1 te verslaan in de eigen Kuip en de concurrent daarmee vrijwel uit te schakelen. Een heel sterk Feyenoord wist verdiend te winnen al was daar een eigen doelpunt van Jeroen Zoet voor nodig.

Feyenoord was in het eerste deel van de wedstrijd heer en meester. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst overrompelde de tegenstander met powervoetbal. PSV kwam geen moment aan voetballen toe. Het leverde al snel kansen op voor Eljero Elia en Nicolai Jorgensen. De derde kans was dan eindelijk raak. Na een prachtige rush gaf Terence Kongolo de bal uitstekend voor achter de aanval op Jens Toornstra. Die aarzelde niet en schoot hem hard en hoog binnen.

Na een minuut of twintig nam Feyenoord wat gas terug. PSV moest komen, maar kon geen moment ruimte vinden in het compact spelende Feyenoord. Pas in de blessuretijd kwam PSV dichtbij. Pereiro claimde een penalty maar daar bleek geen sprake van.

Ook na rust had Feyenoord het betere van het spel. Kansen waren er voor Toornstra en Elia om het duel al te beslissen. Het was echter PSV dat een beetje uit het niets langszij kwam. Na een balletje van Propper kon Pereiro in de verre hoek binnenschieten.

In het vervolg moest Feyenoord weer aanzetten. Het duel brak open met kansen voor beide doelen. Berghuis trof bij een unieke kans op de 2-1 de paal en een kans voor Bergwijn werd op het laatste moment gestuit door Karsdorp. Acht minuten voor tijd viel de verdiende 2-1 alsnog. Jan-Arie Van der Heijden zorgde voor de inzet. Zoet stopte de bal nog wel op de doellijn, maar ging in de fout toen hij de bal naar zich toetrok, net achter de doellijn. De doellijntechnologie bewees daarmee zijn waarde en wees het doelpunt aan Feyenoord toe.
Tags

doellijn elia pereiro toornstra topper zoet aarzelde balletje berghuis bergwijn binnenschieten bronckhorst claimde compact doellijntechnologie eljero gestuit heer heijden jorgensen karsdorp kongolo kuip langszij overrompelde powervoetbal rush terence titelstrijd toetrok

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki