Transparent
Inloggen
Sluiten

Vier treffers Feyenoord jeugdtalent Zirkzee in topper bij Ajax

18 februari 2017 22:22 - Feyenoord.nl

Feyenoord Onder 16 heeft de mini-klassieker tegen de leeftijdsgenoten van Ajax omgezet in een ruime zege. De ploeg van trainer Edwin de Graaf kwam nog wel op achterstand (1-0), maar zag aanvaller Joshua Zirkzee alle vier de Rotterdamse doelpunten voor zijn rekening nemen.

Ajax kende een bliksemstart en kwam na drie minuten op voorsprong. ‘Ik vond dat zij ook scherper aan de wedstrijd begonnen,’ vertelde trainer De Graaf. ‘Maar ons antwoord volgde al snel’. Twee minuten na de 1-0 was het namelijk Joshua Zirkzee die in het zestienmetergebied van de Amsterdammers onreglementair gestopt werd. De toegekende strafschop werd door Zirkzee zelf omgezet in de gelijkmaker: 1-1.

De Rotterdamse bezoekers kwamen na de gelijkmaker beter in de wedstrijd. De Graaf: ‘We kwamen beter in de duels, toonden meer strijdlust. Voetballend was Ajax misschien wat beter, maar wij knokten ons in de wedstrijd.’

Na een half uur spelen was het opnieuw Zirkzee die wist te scoren. Een bal van achteruit werd door de sterke spits goed ingeschat en gepromoveerd tot de 1-2. Na rust zette Zirkzee zijn naam voor de derde keer op het wedstrijdformulier: opnieuw werd de Feyenoord-spits gestopt in het zestienmetergebied van Ajax en was hij koel vanaf de strafschopstip. Een kwartier later maakte Zirkzee ook de 1-4. ‘Dit zijn moeilijke wedstrijden, maar we hebben goed gestreden als elftal en een mooi resultaat behaald,’ waren de laatste woorden van De Graaf.

Ajax Onder 16 – Feyenoord Onder 16 1-4
Scoreverloop:
3' 1-0
5' 1-1 Joshua Zirkzee (penalty)
29' 1-2 Joshua Zirkzee
57' 1-3 Joshua Zirkzee (penalty)
70' 1-4 Joshua Zirkzee

Opstelling Feyenoord Onder 16: Koorevaar; Hall, Hoogenboom, Bogarde, Hartman (21' Den Haan); De Mooij, Gündüz, Lake (68' El Karbachi); Summerville, Zirkee en Bannis.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

zirkzee graaf jeugdtalent topper bannis bliksemstart bogarde gunduz haan hall hartman hoogenboom karbachi klassieker knokten koorevaar lake mini mooij onreglementair scherper scoreverloop strijdlust summerville toegekende wedstrijdformulier zirkee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.314 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot derksen eredivisie fries geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kraaij kroes middenveldert minteh praag religie rvc sobat stengs sugawara timber vertekent volkslied wieffer willykment yoda zerrouki