Feyenoord begint 2e competitiehelft met zege

2 februari 2003 16:41

Verslaggever: K

Feyenoord is de tweede competitiehelft begonnen met een 4-2 zege op FC Twente. Door de zege blijft de achterstand van 9 en 7 punten op resp PSV en Ajax gehandhaafd. Ook de concurrenten wisten dit weekend hun wedstrijden te winnen (Ajax 0-6 bij Willem II, PSV 3-0 tegen RBC). In de eigen Kuip maakte Feyenoord het zichzelf onnodig moeilijk tegen FC Twente. Het middenveld en de aanval speelden heel behoorlijk, verdedigend liet het echter weer te veel steken vallen.

Feyenoord kwam al snel op voorsprong. Ono gaf de bal met de linkervoet voor. Van Hooijdonk verlengde de bal met zijn hoofd. Kalou nam hem vervolgens schitterend mee en rondde uitstekend af voor 0-1. Uitblinker was Kalou die met diverse solo's van zich liet spreken. Ook Emerton speelde een goede wedstrijd. Verdedigend liet de ploeg echter steekjes vallen. Dat Fc Twente op gelijke hoogte kwam was aan het einde van de eerste helft geen verrassing meer. Paauwe verzuimde voor buitenspel te stappen. Daardoor kwamen Van der Paar en Cavens vrij. Van der Paar gaf Cavens vervolgens een niet te missen kans voor 1-1. Bij rust leverde dat een licht fluitconcert op voor de Rotterdammers.

Van Marwijk had geen wissels in petto voor zijn ploeg in de rust. Feyenoord kwam wel extra geladen de tweede helft in. Er kwam dan ook meer leven in de brouwerij. Van Marwijk stimuleerde die extra activiteit voorin met het inbrengen van Van Persie na een kwartier in de tweede helft. Hij kwam in het veld voor de Chileen Pardo.

Uitblinker Bonaventura Kalou zorgde met een hoogstandje ook voor de tweede treffer. Hij tikte de bal over de keeper en knikte de bal vervolgens in de goal, 2-1. Kort daarna leek Feyenoord op rozen te komen door een treffer van de Belg Buffel. Het behoorlijke spel voorin werd echter bijna weer teniet gedaan door fouten in de verdediging. Doordat de gehele defensie bleef staan kon de Duitser Cziommer doorbreken en de aansluitingstreffer binnenkoppen.

Van Persie maakte 5 minuten voor tijd aan alle spanning een einde voor Feyenoord op een veilige 4-2 voorsprong te zetten. Dat was zijn eerste doelpunt voor Feyenoord in de Nederlandse eredivisie.