Transparent
Inloggen
Sluiten

Doorrekening businesscase nieuw stadion in Feyenoord City

7 februari 2017 20:14

Op verzoek van Feyenoord heeft het onafhankelijke bureau Hypercube op basis van de door Feyenoord City aangeleverde cijfers de businesscase voor Business units en business seats tegen het licht gehouden. De presentatie van de doorrekening is inmiddels online te bekijken. Hypercube stelt dat aantallen business seats en units bij de markt en sportieve ambities van de club. Om de verwachte bezettingsgraden en opbrengstenniveaus te behalen moet Feyenoord mee blijven doen in de top van Nederland. Om dat te bereiken dient dan wel het spelersbudget vergroot te worden.

Dat laatste leverde vandaag de nodige discussie op, naar aanleiding van een aantal opmerkingen van directeur Pieter Nieuwenhuis van Hypercube in het Algemeen Dagblad.

Feyenoord produceerde in het plan voor Feyenoord City drie scenario’s: de Base Case, Management Case en Eén Feyenoord. Ofwel van behoudend tot zeer ambitieus; alleen in het laatste geval groeit Feyenoord op den duur boven Ajax uit, zo redeneert Hypercube. Daarvoor dient er wel voldoende spelersbudget gegenereerd te worden. Het huidige spelersbudget moet dan van 18 naar 32,5 miljoen euro.

'Als het Feyenoord lukt om naar een spelersbudget van 32,5 miljoen euro te gaan, dan is er geen vuiltje meer aan de lucht. Dan wordt de club 4 van de 10 seizoenen nummer 1. En blijven ze een stukje voor op Ajax en PSV. Dus als Feyenoord een rijke havenbaron of oliesjeik weet binnen te halen, dan zal dit doel worden bereikt,' zo Nieuwenhuis.

Meer: Algemeen Dagblad





Tags

hypercube business businesscase doorrekening nieuwenhuis seats units aangeleverde base behoudend bezettingsgraden havenbaron lucht nederland ofwel oliesjeik opbrengstenniveaus produceerde redeneert vuiltje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.426 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot championship jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie poor reds schreuder slot soap stengs there think twente what will year yoda zerrouki