Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord blijft op titelkoers via 4-0 zege op NEC

29 januari 2017 18:36

Feyenoord heeft zich goed gerevancheerd voor de uitschakeling in de beker. Waar concurrenten hoopten op puntenverlies na de uitschakeling van donderdag, blijft Feyenoord nadrukkelijk op titelkoers na een 4-0 zege op NEC.

De eerste kans was voor tegenstander NEC. Jones redde op een inzet van Rayhi. Vervolgens nam Feyenoord het heft in handen en was het veel te sterk voor de Nijmegenaren. NEC was gekomen om met een hecht collectief proberen de gelederen gesloten te houden. Feyenoord bleef echter geduldig spelen en wist nog voor rust op 2-0 te komen via twee uitstekende aanvallen. Eerst was het Eljero Elia die Steven Berghuis in staat stelde de 1-0 binnen te schieten. Op slag van rust was het Elia zelf die na een mooie aanval voor de 2-0 zorgde. Het zou zijn laatste wapenfeit zijn. De buitenspeler werd vanwege hamstringklachten in de rust gewisseld.

In de tweede helft kwam Feyenoord geen moment in de problemen. Hoewel de spanning wel van het duel af was waren er bij tijd en wijle nog kansen te noteren. Zo trof Jens Toornstra de lat. In de slotfase kreeg Feyenoord meer ruimte. Daar maakte het via Nicolai Jorgensen dankbaar gebruik van. Eerst schoot hij de 3-0 binnen uit een assist van Nieuwkoop. Vervolgens was het Basacikoglu die na een counter de keeper passeerde. Vlak voor de doellijn gaf Jorgensen nog een tikje om daarmee zijn tweed doelpunt op het scorebord te krijgen.
Tags

titelkoers elia jorgensen basacikoglu berghuis counter doellijn eljero gerevancheerd jones nieuwkoop nijmegenaren noteren passeerde puntenverlies rayhi tikje toornstra tweed wapenfeit wijle

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment