Toornstra kopt Feyenoord naar moeizame zege op Willem II: 1-0

21 januari 2017 21:38

Feyenoord heeft de zegereeks doorgezet met een 1-0 thuiszege op Willem II. Met een prachtige kopbal tekende Jens Toornstra voor de winnende treffer in de eerste helft van een moeizame wedstrijd van Feyenoord.

Feyenoord wist in de eerste helft een reeks kansen te creëren. De ploeg had het vizier echter niet op scherp staan en vond daarbij Kostas Lamprou steeds op haar weg. Een prachtige aanval met een assist van Elia leidde uiteindelijk door een prachtige kopbal van Toornstra tot de 1-0 na een half uur spelen. De gasten zetten daar via een schot van de verhuurde Jari Schuurman slechts één kans tegenover.

Na rust leek Feyenoord via Elia op 2-0 te komen. De scheidsrechter floot het doelpunt echter onterecht af vanwege buitenspel. In het vervolg kregen de Tilburgers een grote kans op de gelijkmaker. Dat leidde een heel moeizame fase in voor Feyenoord. In De Kuip wist Feyenoord de gelederen wel dicht te houden. Er kwam voor Feyenoord ook steeds meer ruimte om het uit te spelen. Dat liet de ploeg lang na. In de slotfase was Bilal Basacikoglu op weg naar de beslissende treffer. Ondanks dat hij werd afgestopt wilde de scheidsrechter niet aan een penalty. Het bleef daardoor tot het einde spannend.