Feyenoord trakteert Kameraadjes op zevenklapper; Debuut Nam-il Kim

26 januari 2003 14:16

Verslaggever: JL

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip haar ongeslagen status in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft behouden. De Rotterdammers trakteerden in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagles de duizenden Kameraadjes, die gratis toegang hadden, op een waar doelpuntenfestijn. De Feyenoorders lieten de jeugd op de tribunes maar liefst 7 keer juichen. Robin van Persie maakte zich bijzonder populair door meer dan de helft van de productie op zich te nemen. Hij scoorde viermaal. De Kameraadjes beloonden de jonge aanvaller door hem tot Man of the Match uit te roepen.

Trainer Bert van Marwijk startte zondag met Nam-il Kim in de basis. De Zuid-Koreaan, die momenteel stage loopt bij de winnaar van de UEFA Cup, nam op het middenveld de plaats in van de geblesseerde Paul Bosvelt. Hij maakte uiteindelijk op een verdienstelijke manier 55 minuten vol. Hij maakte een goede indruk met een aantal knappe passes. Maar hij ontpopte zich toch vooral als een uitstekende balafpakker. Thomas Buffel was niet aanwezig. De talentvolle Belg kreeg rust van de technische staf van de Rotterdammers. Pierre van Hooijdonk begon op de bank. Het duel startte een kwartier later dan gepland. De aftrap gebeurde niet om 14:30, maar om 14:45 uur. Dit wegens de enorme drukte op de wegen rond het stadion. De duizenden Kameraadjes hoefden zo niets te missen van dit oefenduel.

Een fris spelend Feyenoord kwam al in de 6de minuut op voorsprong. Kalou stuurde na een goede actie Lurling weg, die via de doelman van GA Eagles, Wijnen, de bal in het doel schoot. Lurling was ook de maker van het tweede doelpunt van Feyenoord. In de 25ste minuut schoot de aanvaller via de lat en vervolgens de keeper binnen. Pardo kon tien minuten voor rust de Kameraadjes weer laten juichen. De Chileen scoorde op aangeven van Van Persie. Laatstgenoemde was 2 minuten later het eindstation van een treffer. Hij kopte een voorzet van Van Wonderen achter Wijnen.

Ook in de tweede helft bleef Feyenoord trefzeker. In de 57ste minuut maakte Van Persie de 5 - 0. Lurling ging goed door op links en vond Van Persie die via een verdediger de doelman op het verkeerde been zette. De aanvaller tekende vervolgens aan voor nog 2 treffers, waardoor hij een zuivere hattrick scoorde. De assist bij de 6 - 0 kwam op naam van Van Hooijdonk en Leonardo dos Santos bracht Van Persie bij de 7 - 0 in stelling. Het was zijn zesde doelpunt in dienst van de Rotterdammers. In de slotfase kreeg Feyenoord nog enkele goede kansen, maar de gewilde dubbele cijfers bleven uit.