Feyenoord wint knap met 2-3 bij Celtic

22 januari 2003 21:19

Verslaggever: K

Feyenoord heeft de laatste grote oefenwedstrijd voor het begin van de tweede seizoenshelft verrassend makkelijk met 2-3 gewonnen uit bij Celtic. Bij rust stond de ploeg in Glasgow al met 1-3 voor. Die voorsprong kwam in de tweede helft niet meer in gevaar.

Na 14 minuten kwam Feyenoord al op voorsprong door niemand minder dan voormalig Celtic speler Pi-Air van Hooijdonk. Hij brak met zijn specialiteit, de vrije trap de wedstrijd open. Vanaf de linkerkant krulde hij de bal over de muur 0-1. Een paar minuten later passeerde Kalou via een solo twee verdedigers. In het strafschopgebied krulde hij de bal vervolgens in de verre hoek.

Celtic deed nog wel wat terug via Hartson. Na een snelle uitbraak op links ontving Hartson de bal in het centrum en kon hij alleen voor Lodewijks de bal binnentikken.

Feyenoord bleef in het vervolg het meeste balbezit hebben. Het was dan ook niet eens onverdiend dat Feyenoord nog voor rust op een 1-3 voorsprong kwam. Kalou bracht met opnieuw een solo de bal in hetstrafschopgebied. Hij legde de bal terug op Ono, die van een meter of 20 met een droge knal de marge weer op twee doelpunten bracht.

In de tweede helft wisselde met name Celtic een groot aantal spelers. De Schotten kwamen nog terug tot 2-3 via oud Willem II speler Mohammed Syllah. Na een aanval over diverse schijven greep de verdediging van Feyenoord niet in en kon Syllah de bal achter Lodewijks schieten. Feyenoord hield vervolgens goed stand.

Het aanvangstijdstip van de vriendschappelijke wedstrijd tussen Celtic en Feyenoord was ruim een half uur uitgesteld.

Opstelling Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, De Nooijer, Paauwe, Kalou, Acu?a, Ono, Pardo (van Persie '46), Buffel, Van Hooijdonk.

Opstelling Celtic: Marshall, Mjallby (Valgaeren '46), Balde (Kennedy '46), Crainey (Boyd '46), Agathe (Smith '46), Healy (McNamara '46), Lambert (Thompson '46), Petta (Guppy '46), Maloney (Syllah '46), Larsson (Fernandez '46), Hartson (Sutton '46)