Transparent
Inloggen
Sluiten

De Kuip kleurt rood voor Feyenoord - Vitesse voor hartstichting

16 december 2016 23:27 - Feyenoord.nl

De laatste thuiswedstrijd van Feyenoord in 2016 staat in het teken van de samenwerking tussen Opel, Feyenoord en de Hartstichting. Rondom Feyenoord – Vitesse (zaterdag 19:45 uur) vinden er verschillende activiteiten plaats om aandacht te vragen voor de werving van burgerhulpverleners.

Zo hebben de Feyenoord-supporters een sfeeractie voorbereid, die zal plaatsvinden bij de opkomst van de spelers en mede mogelijk is gemaakt door hoofdsponsor Opel. Daarnaast dragen de spelersmascottes van Feyenoord speciale shirts waarbij de werving van burgerhulpverleners centraal staat. Bovendien wordt De Kuip vanaf vrijdag rood uitgelicht om aandacht te vragen voor de levensreddende missie.

Hand in hand voor het leven
Opel en Feyenoord helpen sinds november 2014 de Hartstichting om levens te redden. Onder de noemer ‘Hand in hand voor het leven’ organiseerden Opel, Feyenoord en de Hartstichting de afgelopen twee jaar verschillende activiteiten. Zo werd in 2015 tijdens de Klassieker de hartslag van het legioen gemeten en live in beeld gebracht bij FOX Sports. Later dat seizoen speelden Feyenoord en Sparta Rotterdam een benefietwedstrijd voor de Hartstichting, waarmee meer dan € 120.000 werd opgehaald. Eind november werden in De Kuip op één dag meer dan 1.000 supporters opgeleid tot burgerhulpverlener.

Aantal burgerhulpverleners verdubbeld
De gezamenlijke missie is om in heel Nederland 170.000 burgerhulpverleners te werven die kunnen reanimeren en kunnen worden opgeroepen bij een hartstilstand. Daardoor kunnen 2.500 levens per jaar worden gered. Sinds de start van de samenwerking is het aantal burgerhulpverleners meer dan verdubbeld. De teller staat inmiddels op ruim 156.000. Daarmee is het einddoel in zicht, maar zeker nog niet bereikt.

Unieke samenwerking
Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, is zeer te spreken over de samenwerking met Opel en Feyenoord: ‘De samenwerking tussen een voetbalclub, haar hoofdsponsor en een goed doel is uniek. We merken telkens weer de impact die middels deze samenwerking wordt gegenereerd. Voor de Hartstichting is dit een bijzonder waardevol partnership, dat direct bijdraagt aan de werving van burgerhulpverleners en daarmee aan het redden van levens.’

Kun jij reanimeren?
Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie binnen zes minuten kan de overlevingskans verdubbelen. Om in héél Nederland binnen zes minuten tot reanimatie over te kunnen gaan – voordat professionele hulpverleners ter plekke zijn – zijn in totaal 170.000 burgerhulpverleners nodig in het centrale oproepsysteem. Deze personen kunnen niet alleen reanimeren, ze zijn ook direct oproepbaar in het geval dat iemand in de omgeving een hartstilstand krijgt. Kun jij reanimeren? Word dan burgerhulpverlener en red levens. Meld je aan op opel.nl/voorhetleven en ontvang een speciaal voor-het-leven-bandje als dank.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

hartstichting burgerhulpverleners opel kuip levens reanimeren hartstilstand vitesse werving burgerhulpverlener hoofdsponsor nederland reanimatie bandje benefietwedstrijd bijdraagt einddoel floris fox hartslag hulpverleners italianer klassieker legioen levensreddende meld middels nederlanders noemer opkomst oproepbaar oproepsysteem organiseerden overlevingskans sfeeractie sparta spelersmascottes uitgelicht voorhetleven waardevol

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer