Feyenoord oppermachtig uit bij AZ: 0-4

11 december 2016 16:19

Feyenoord imponeerde zondagmiddag in Alkmaar. Feyenoord was oppermachtig tegen AZ en spaarde met 0-4 de tegenstander zelfs nog. Berghuis, Van der Heijden, Jorgensen en Vilhena zorgden voor de doelpunten.

Van Bronckhorst hield verrassend Kuyt op de bank. Met Toornstra op het middenveld en Berghuis als rechtsbuiten draaide het als een tierelier. Feyenoord kreeg het duel al heel snel onder controle en liet geen moment meer los. Al na twintig minuten stond het 0-2 en daar was helemaal niets op af te dingen. Eerst was het Berghuis die al na elf minuten zijn basisplaats bekroonde met een treffer. Hij trok vanaf rechts naar binnen, kaatste met Jørgensen kaatst en schoot vervolgens uitstekend binnen. Nadat Elia op de paal had geschoten was het Jan-Arie van der Heijden die met een heerlijke actie voor de 0-2 zorgde.

In het laatste kwartier van de eerste helft kwam AZ iets meer in de wedstrijd. Feyenoord had het duel toen al beslist moeten hebben. Dat gebeurde uiteindelijk nog voor rust toen Jørgensen een counter bekwaam afrondde voor de 3-0.

Na rust probeerde AZ het nog wel, maar de ploeg zou nooit echt terugkomen in de wedstrijd. Feyenoord kon het gemakkelijk uitspelen. De ploeg van Van Bronckhorst kreeg alle ruimte op meer, maar spaarde de thuisclub. Het zou uiteindelijk nog 0-4 worden toen Vilhena twintig minuten voor tijd de bal in de kruising joeg.