Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlandse kampioen vanaf 2018 door nieuwe opzet naar voorronde CL

9 december 2016 22:28 - KNVB

De kampioen van de Eredivisie is in het seizoen 2018/'19 vrijwel zeker niet meer direct geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League, maar moet voorronden spelen. De nieuwe opzet voor het eindtoernooi is vrijdag definitief gemaakt door het uitvoerende comité van de UEFA in het Franse Nyon.

Nederland staat momenteel dertiende op de UEFA-ranking, maar een tiende klassering aan het eind van dit seizoen is nodig om de kampioen rechtstreeks tot het hoofdtoernooi van 2018/'19 toe te laten. De UEFA maakte eerder dit jaar al bekend dat in het nieuwe voorstel, dat vandaag definitief werd, de vier hoogst geplaatste landen op de UEFA-ranglijst (Spanje, Duitsland, Engeland en Italië) vier clubs mogen afvaardigen voor de groepsfase, waardoor er zestien plaatsen over zijn in het deelnemersveld van 32.

De rest van de top-tien verdeelt acht plaatsen. Nummer 5 en 6 krijgen twee plekken, en 7 tot en met 10 één directe plek. Omdat de winnaars van de Champions League en Europa League zich ook automatisch plaatsen voor de poulefase, worden de laatste acht plekken ingevuld na de voorrondes.

Nederland heeft momenteel 28,663 punten, en staat daarmee behoorlijk achter op de huidige nummer tien Turkije (36,800). Alleen als zowel Ajax als AZ de finale van de Europa League haalt, is er nog een kans dat Turkije dit seizoen achterhaald wordt op de UEFA-ranking.

Meer op KNVB




Tags

uefa hoofdtoernooi nederland turkije voorronde afvaardigen comite deelnemersveld duitsland engeland eredivisie klassering nyon poulefase uitvoerende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg