Feyenoord verslaat Nurnberg in de finale van het Maspalomas tournooi

16 januari 2003 19:44

Verslaggever: Kev

Feyenoord heeft de finale van het Maspalomas tournooi op verdiende wijze Gran Canaria met 2-1 gewonnen van het Duitse Nurnberg. Nadat ze er in de eerste helft niet in slaagden te scoren deed Nurnberg dit meteen in het begin van de 2e helft wel. Na een enorm misverstand tussen de Nooijer en van Wonderen scoorden de Duitsers de 0-1. Nurnberg leek wat vertrouwen te krijgen en Feyenoord was de weg even kwijt. Na een minuut of 10 in de 2e helft kreeg Feyenoord de controle over de wedstrijd weer terug wat resulteerde in een paar kleine kansen en een knappe goal van een uitblinkende van Persie. Vlak voor tijd scoorde Kalou de winnende treffer.

Opvallend was verder de rentree van Ramon van Haaren die sinds oktober geen wedstrijd meer speelde voor Feyenoord door blessureleed en de 2e wedstrijd van Jorge Acuna. De stagiair speelde wederom een goede wedstrijd.

Hieronder volgt het live-wedstrijdverslag dat wij vanavond brachten:

Na een vrij mat begin van de wedstrijd begint Feyenoord wat druk te zetten op het doel van Nurnberg wat resulteerde in een corner die overgekopt werd door van Hooijdonk. Vrijwel meteen daarna leken Buffel en Kalou uit te breken maar Nurnberg wist de bal weg te werken.
Na een prachtige combinatie tussen Emerton en Pardo gaf Emerton voor op van Hooijdonk maar de bal werd ternauwernood door een verdediger van Nurnberg over zijn eigen doel geschoten.
Feyenoord heeft in de eerste 20 minuten wel het beste van het spel en Nurnberg is op een paar halve counters na niet bij het doel van Lodewijks in de buurt gekomen.
In de 22ste minuut krijgt Feyenoord een vrije trap op 25 meter van het doel maar van Hooijdonk schiet de bal over het doel.
In de 26ste minuut krijgt Nurnberg een enorme kans op de 0-1 maar de grensrechter vlagde voor buitenspel waar Feyenoord zeer goed wegkwam.
Meteen daarna een aanval van Feyenoord waar Nurnberg verdediger Wolf hands maakte in de 16 meter werd er niet gefloten voor een penalty waarna Buffel de bal van een moeilijke positie nog op het doel schoot maar de keeper van Nurnberg hield zijn inzet tegen.
In de 35ste minuut komt Feyenoord weer gevaarlijk dicht in de buurt van het vijandelijke doel maar de scherpte ontbreekt vooralsnog.
Meteen daarna komt van Hooijdonk bijna alleen voor de keeper maar Stehle wist de bal nog net voor zijn voeten weg te schoppen.
Vlak voor het einde van de eerste helft krijgt Pardo een kans alleen voor het doel maar na een slap schot wist de keeper de bal tegen te houden.
Na een leuke eerste helft gaan bijde teams nu rusten.
Feyenoord heeft controleert de wedstrijd en komt enkele malen goed door over de vleugels waar Kalou en Pardo veel van positie wisselden.
Ook Emerton kwam enkele malen door tot de achterlijn maar de voorzetten kwamen steeds niet terecht bij van Hooijdonk en Buffel.

Tweede helft:
Bert van Marwijk haalt Rzasa en Buffel naar de kant en brengt in hun plaats van Haaren en van Persie in het veld.
Na een enorm misverstand tussen de Nooijer en van Wonderen scoort Cacao de 0-1 voor Nurnberg
Vlak na de 0-1 voor Nurnberg schiet Emerton met buitenkant rechts schitterend op het doel maar jammer genoeg beland de bal buiten het bereik van de keeper op de lat.
Na de 0-1 valt Nurnberg wat meer aan zonder echt gevaarijk te worden wat resulteert in wat ruimte voor Feyenoord maar echte kansen krijgen beide teams vooralsnog niet meer.
Naarmate de tweede helft vordert laat Nurnberg zich al meer terugzakken wat resulteert in een kans voor Feyenoord nadat Robin van Persie goed doorjaagt en de bal verovert maar hij kreeg de bal net niet goed voor het doel.
In de 70ste minuut word Pardo vervangen Lurling en meteen daarna scoort van Persie met een prachtige goal de 1-1
van Hooijdonk geeft de bal goed door op van Persie die hem hoog in de korte hoek schiet.
En meteen daarna krijgt van persie nogmaals een kans na een assist van Kalou deze keer maar hij schiet de bal onder de keeper langs net naast het doel
Feyenoord leek weer door te breken maar Kalou werd in het 16 meter gebied neergehaald na een lichte overtreding, de scheids besluit door te spelen.
Feyenoord lijkt het spel van de eerste helft weer opgepakt te hebben en domineert de wedstrijd weer.
van Persie die als schaduwspits speelt in plaats van linksbuiten lijkt zich weer helemaal in het eerste elftal te willen knokken en jaagt constant goed door op de verdediging van Nurnberg
In de 87ste minuut komt Kalou op snelheid alleen voor de keeper en schiet langs de keeper de 2-1 binnen.
Even daarna krijg van persie nog een kansje maar die word gestopt door de keeper.
In de 90ste minuut krijgt Cacao nog een kans op de 2-2 maar Lodewijks red knap.