Feyenoord onder 19 wint in laatste minuut van PSV

5 november 2016 21:14 - Feyenoord.nl

Feyenoord heeft een zeer belangrijke zege geboekt op PSV Onder 19. Het duel op Varkenoord leek in eerste instantie af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar de thuisploeg kreeg een minuut voor tijd nog een buitenkansje via een toegekende strafschop. Dylan Vente ging achter de bal staan en faalde vervolgens niet: 1-0. 'Ik ben enorm blij,' reageerde trainer Damien Hertog opgetogen. 'We waren echt weer toe aan een overwinning.'

Voor zowel Feyenoord als PSV stond er veel op het spel. Beide teams bivakkeerden voor aanvang van de wedstrijd dankzij een matige seizoensstart in het rechterrijtje van de Eredivisie. Een zege voor een van beide ploegen zou weer aansluiting bij de subtop betekenen, een nederlaag een plek onderin de ranglijst. Wat het duel nog extra beladen maakte, was het feit dat PSV een paar spelers van de beloften inzette om de wedstrijd te winnen.

In een gelijkopgaande eerste helft was de spanning logischerwijs voelbaar. Na rust was Feyenoord de bovenliggende partij, maar tot doelpunten voor de thuisploeg leidde het vooralsnog niet. Kansen waren er zeker na de pauze. 'Twee grote, maar we benutten ze niet', aldus Hertog, die zich al zo goed als had neergelegd bij een puntendeling. Totdat Dylan Vente in de laatste minuut plots lichtjes werd vastgehouden in het strafschopgebied. Reden genoeg voor de scheidsrechter om een penalty toe te kennen. Vente nam hem vervolgens zelf en schoot raak: 1-0.

De opluchting was groot bij Hertog, die niets dan lof had voor zijn ploeg. 'De jongens hebben er heel veel energie en strijd ingelegd. Ik zag een enorme bereidheid om voor elkaar te werken en ook aan de bal speelden we in fases uitstekend. Dat we na een reeks nederlagen dit eruit konden persen tegen een goede ploeg, geeft heel veel voldoening en bovenal een trots gevoel.'

90' 1-0 Dylan Vente (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Zwartjens, Knoester, Malacia; Butter, Hansson (83' Sinteur), Vente; Fernandes (89' Smulder), Robertha en Kökcü (73' Bangura).