Van Bronckhorst: 'dubbel gevoel na gelijkspel'

23 oktober 2016 17:04 - Feyenoord.nl

Giovanni van Bronckhorst zag zijn elftal met name in de eerste helft tegen Ajax grote kansen krijgen, maar niet benutten. Na de tegentreffer kort na rust, knokte Feyenoord zich knap terug tot 1-1. ‘Het gevoel na de eerste helft was goed. De ploeg voerde het tactische plan uitstekend uit. We hebben voor rust geen kans weggegeven en zelf drie kansen gecreëerd, waaruit we zeker eenmaal hadden moeten scoren. Met name aan onze rechterkant lag veel ruimte, maar daar gingen we niet altijd goed mee om,’ zo gaf Van Bronckhorst aan.

‘De tweede helft wisten we dat we weer kansen zouden krijgen, alleen wisten we ook dat we niet op achterstand moesten komen. Dat gebeurde helaas wel, daar hadden we wat scherper moeten zijn. We hadden tien minuten nodig om het tegendoelpunt te verwerken, daarna gingen we vol voor de gelijkmaker, ook in onze wissels.’

‘De manier waarop we ons naar die gelijkmaker hebben geknokt, is een compliment waard voor het team. We schroefden het tempo op, terwijl Ajax vermoeid raakte. In die fase voelde je dat de goal kon vallen en dat gebeurde ook.’

‘Uiteindelijk hou ik een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Met deze kansen die we hebben gehad, had er meer in gezeten. Aan de andere kant weet je ook dat je met nul punten had kunnen achterblijven. Door het gelijkspel blijft het gat op de ranglijst nu vijf punten, dat overheerst.’

‘Na tien gespeelde wedstrijden is de conclusie dat het begin van de competitie heel goed is voor ons. Van hieruit moeten we verder werken en deze lijn door trekken, om te beginnen aanstaande woensdag voor de beker tegen Excelsior.’