Transparent
Inloggen
Sluiten

3.100 kaarten voor Feyenoord fans voor uitduel tegen Manchester United

12 oktober 2016 16:49 - Feyenoord.nl

Feyenoord kan voor de uitwedstrijd tegen Manchester United in de Europa League beschikken over 3.100 kaarten voor haar supporters. Dat is de uitkomst van het vooroverleg dat deze week in Manchester is gevoerd, waarbij vertegenwoordigers van Feyenoord, de Rotterdamse politie en de Gemeente Rotterdam aanwezig waren.

Manchester United heeft met toestemming van de UEFA de capaciteit voor bezoekende supporters teruggebracht van de reglementaire 3.800 (vijf procent van de stadioncapaciteit) naar 3.100. Dat besluit is genomen vanuit veiligheidsoverwegingen.

Indien de club meer kaarten beschikbaar stelt, kan het vanwege de infrastructuur in het stadion de openbare orde en veiligheid niet garanderen. Vandaar ook het advies vanuit Manchester United en de politie van Manchester aan Feyenoord-supporters om niet zonder wedstrijdkaart af te reizen richting Engeland.

Feyenoord is teleurgesteld over de uitkomst van het vooroverleg. Bekend is immers dat duizenden supporters reeds reizen en hotels hebben gereserveerd en betaald. Feyenoord had de loyaliteit van haar supporters graag willen belonen met een groter aantal kaarten voor deze wedstrijd. Nu moeten veel mensen teleurgesteld worden.

Feyenoord had goede hoop dat Manchester United vanwege de enorme belangstelling van de zijde van haar supporters bereid zou zijn om de capaciteit uit te breiden. Feyenoord heeft alles gedaan wat in haar vermogen ligt om de Engelse club op andere gedachten te brengen, zowel tijdens het vooroverleg als in aanloop daar naartoe. Manchester United, dat verwacht dat de wedstrijd tegen Feyenoord volledig uitverkocht zal raken, wilde echter van geen wijken weten en houdt vast aan de 3.100 kaarten.

Start kaartverkoop
De verkoop voor Diamond- en Goldcardhouders voor dit duel start - onder voorbehoud - op woensdag 26 oktober aanstaande. Enkele dagen later (op zaterdag 29 oktober) zijn houders van een Silvercard aan de beurt en week later (op zaterdag 5 november en indien beschikbaar) krijgen seizoenkaarthouders de gelegenheid om een kaart te kopen. De verwachting is dat leden van Het Legioen niet in de gelegenheid komen om een kaart te kopen. Definitieve verkoopdata en informatie over de te volgen procedure worden binnenkort bekend gemaakt.

Manchester United tegen Feyenoord wordt op donderdag 24 november om 21:05 uur gespeeld.

Meer op Feyenoord.nl
Tags

capaciteit diamond duizenden engeland garanderen gemeente goldcardhouders hotels houders infrastructuur legioen loyaliteit procedure reglementaire silvercard stadioncapaciteit teruggebracht uefa veiligheidsoverwegingen verkoopdata voorbehoud wedstrijdkaart wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.813 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden bijlow danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal socrates stengs trump tsoungui ueda willykment wingbacks zerrouki