Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Feyenoord test Chinese spits

6 januari 2003 00:04

Verslaggever: K

Het Algemeen Dagblad meldt vandaag dat de Chinese aanvaller Qu Bo de komende dagen op proef mee zal trainen met Feyenoord. De WK-international van China zou een week in Rotterdam blijven.

Vorige week werd SC Heerenveen al nadrukkelijk in verband gebracht met de 21-jarige Chinese spits. Chinese investeerders zouden hem graag naar Nederland zien komen. Een eerdere overgang naar Tottenham Hotspur ketste af op de benodigde werkvergunning.

Qu Bo komt uit voor het Chinese Qingdao Hainiu. Tijdens het WK viel de aanvaller in alle wedstrijden in de tweede helft in. De aanvaller kan zowel achter de diepste spits uit de voeten als op de rechterflank. Tot het WK was hij de vaste spits van Jong China. Hij is ??n van de grootste talenten van China en werd al verkozen tot Talent van het Jaar van China. Tijdens het laatste Aziatische kampioenschap U19 werd hij gedeeld topscorer.

Indien de speler sportief zou voldoen zou Feyenoord na de Afrikaanse, Japanse en Zuid-Koreaanse tv-markt ook de Chinese tv-markt (potentieel de grootste voetbaltv-markt) kunnen veroveren.

Profiel en Foto: Qu Bo

[later meer]

Meer op




Tags

china benodigde foto hainiu heerenveen jong nederland potentieel qingdao rechterflank topscorer tottenham voetbaltv werkvergunning

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.456 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aantrekkelijke acardipane arne arneslot beelen bijlow driessen dtk geluisterd gio gunnen kasperk kloese kraaij kwestie liverpool meijer middenveldert oosting pastoor podcast pusic slot sobat streuer trauner twente voortzetten wehave yoda