Transparent
Inloggen
Sluiten

Poorten De Kuip eerder open vanwege extra fouillering

15 september 2016 09:40 - Feyenoord.nl

Voor Feyenoord begint de groepsfase van de Europa League donderdag met een absolute kraker. Vanaf 19:00 uur neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het in De Kuip op tegen Manchester United. Vanwege extra fouillering dienen supporters rekening te houden met langere wachtrijen bij de toegangspoorten. Mede om die reden gaan de poorten van De Kuip al om 17:00 uur open, twee uur voor de aftrap en een half uur eerder dan gebruikelijk. Hieronder lees je meer relevante informatie voor jouw bezoek aan Feyenoord – Manchester United.

Maatregelen
De extra fouillering, waarbij Feyenoord er naar streeft om iedere supporter te fouilleren, maakt deel uit van de maatregelen die Feyenoord heeft genomen rondom de Europese groepswedstrijden. Feyenoord hangt twee straffen van een wedstrijd zonder publiek boven het hoofd en ligt rondom de Europese thuiswedstrijden helaas onder het vergrootglas bij de UEFA. Om te voorkomen dat het opnieuw mis gaat en het imago van de club wordt aangetast, is Feyenoord genoodzaakt om voor alle Europese thuiswedstrijden in het seizoen 2016-2017 de volgende maatregelen te nemen:

Vermindering stadioncapaciteit (onder meer door vrijhouden parterrevakken);
Netten rond het veld;
Inzet extra en stewards en verscherpt cameratoezicht.
De extra stewards op de vakken en het veiligheidspersoneel zien toe (onder meer met behulp van het camerasysteem) op de naleving van de (gedrags)regels, waaronder het vrijhouden van de trappen. De UEFA eist dat de trappen worden vrijgehouden en heeft Feyenoord in het verleden hier meermaals voor beboet. De club verzoekt bezoekers daarom de instructies van de stewards altijd op te volgen en zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken dan wel voorwerpen te gooien. Het overtreden van de gedragsregels leidt tot een stadionverbod en een boete. Eventuele schade die Feyenoord lijdt als gevolg van wangedrag wordt verhaald op de daders.

Meer achtergrondinformatie over de maatregelen rondom de Europese thuiswedstrijden vind je op deze pagina.

Reisadvies
Feyenoord verwacht donderdag grote drukte in en rondom De Kuip. Houd daarom rekening met extra reistijd en vertrek op tijd van huis, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. Feyenoord raadt bezoekers van de wedstrijd tegen Manchester United aan om met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen. Feyenoord-supporters kunnen zoals bij iedere thuiswedstrijd drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen. De NS zet donderdag geen extra pendeltreinen in van en naar station Rotterdam Stadion. De lijndiensten zullen wel stoppen bij station Rotterdam Stadion. Supporters kunnen tevens gebruik maken van station Rotterdam Lombardijen en station Rotterdam Zuid, beide op loopafstand van De Kuip.

Avondspits
Wie toch met de auto komt, dient – zeker gezien het aanvangstijdstip van 19:00 uur – rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip kan extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd. Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nl kun je bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Feyenoord Fanshops
Voorafgaand aan de kraker tegen Manchester United een mooi artikel scoren uit de speciale Europa League collectie, zoals een sjaal, T-shirt of sweater? Kom dan langs in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip. Beide clubwinkels bij het stadion zijn geopend! Online kan bestellen kan natuurlijk ook: www.feyenoordfanshop.nl.

Volg #feymufc op social media
Als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Manchester United en extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel (hashtag #feymufc) dan ook op social media, via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook en Instagram. Alle posts van de club op Twitter en Instagram lees je op de wedstrijddag ook op Feyenoord.nl.

Kaartverkoop
Alleen seizoenkaarthouders en leden van Het Legioen hebben de mogelijkheid een passe-partout aan te schaffen voor de drie groepswedstrijden in de Europa League. Zij kunnen snel en eenvoudig een passe-partout bestellen door in te loggen met hun persoonlijke gegevens op www.feyenoord.nl/ticketshop. Informatie over beschikbare vakken en prijzen is te vinden op www.feyenoord.nl/kaartverkoopinformatie. Er gaan geen losse kaarten in de verkoop. Feyenoord wijst alle supporters erop dat illegaal doorverkochte kaarten op basis van de KNVB standaardvoorwaarden kunnen worden geblokkeerd. Feyenoord raadt haar supporters ten zeerste af om - voor welke wedstrijd dan ook - kaarten te kopen buiten Feyenoord (of haar partners) om.

Onvergetelijke avond
Feyenoord hoopt op een mooie en succesvolle Europese avond in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. Op voorhand is Feyenoord - Manchester United een prachtig affiche, aan trainer Giovanni van Bronckhorst, de spelers én de supporters om er samen een onvergetelijke avond van te maken![Advertorial] Wil jij ook naar Manchester?

Meer op Feyenoord.nl
Tags

kuip fouillering station avondspits bronckhorst buslijnen fanshops feymufc illegaal kraker legioen onvergetelijke partout passe raadt reistijd ret uefa vakken vertoon vervoer vrijhouden wedstrijdkaart aangetast accounts achtergrondinformatie advertorial affiche aftrap beboet bergsmaweg beverwaard camerasysteem cameratoezicht clubwinkels collectie doorverkochte edo eist fakkels feyenoordfanshop fouilleren gedrags gedragsregels genoodzaakt hashtag imago kaartverkoopinformatie knvb kwetsende lijndiensten loggen lombardijen loopafstand naleving nederland netten onthouden openbaar overtreden parkeerterrein parkeren parterrevakken pendeltreinen posts racistische reisadvies relevante ring sjaal spreekkoren stadioncapaciteit stadionverbod standaardvoorwaarden sweater ticketshop toegangspoorten tramlijn vananaarbeter veiligheidspersoneel verhaald vermindering voorhand vrijgehouden vuurwerk wachtrijen wangedrag wedstrijddag wegwerkzaamheden zeerste

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.Win met Feyenoord

Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.418 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane acceptabel alireza arne bestlander blind boeren bullaude denemarken geertruida gimenez grilitsch hancko hartman idrissi inflatie malacia middenveldert midtjylland napoli opbouw paixao promovendus slot szymanski twente vakkiek voorhoede walemark wehave