Teleurstellend slot van jaar na goede start; 1-1 tegen NAC

22 december 2002 16:17

Verslaggever: K

Feyenoord is er niet in geslaagd het jaar 2002 op een positieve manier af te sluiten. Na de goede overwinning vorige week kwam de ploeg in Breda niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen NAC. Feyenoord startte zondagmiddag in Breda zeer overtuigend en kreeg in het eerste kwartier minimaal vier doelrijpe kansen. Na 5 minuten kwam de ploeg dan ook al terecht op voorsprong. Na een voorzet van Buffel van de achterlijn tikte doelman de Babos de bal weg voor Van Hooijdonk. De bal belandde voor de voeten van de Chileen Pardo die niet aarzelde en de 0-1 binnenschoot. In het vervolg van de eerste helft kwam NAC langzaam terug in de wedstrijd. Het overwicht was nog wel voor de Rotterdammers die na de uitstekende start al verder hadden moeten uitlopen.

Naarmate de wedstrijd vorderde nam NAC steeds meer het heft in handen. Van Marwijk wisselde ook vandaag de vleugels weer. De tegenvallende Kalou (vervangen door Van Persie) en Pardo (vervangen door Lurling) moesten plaatsmaken. Het hielp Feyenoord echter nauwelijks iets. NAC ging steeds meer druk zetten en Feyenoord kwam er in de tweede helft bijna geen moment meer uit. Het was dan ook wachten op de gelijkmaker.

Uiteindelijk werd de druk te groot. Dat leidde o.a. al tot een kopbal onderkant lat van Stewart. Feher scoorde 4 minuten voor tijd uit een vrije trap de toch wel verdiende gelijkmaker. Een uitslag waar niet zo heel veel op af te dingen valt. In de laatste minuten stuurde Van Marwijk zijn ploeg nog wel naar voren, maar het bleek te laat om nog iets te kunnen forceren.

G?rard de Nooijer maakte zijn debuut in de basis van Feyenoord. Hij liet zien dat hij het voornamelijk van zijn werklust moet hebben. Van Marwijk heeft er voor gekozen hem in het centrum te koppelen aan Van Wonderen en Paauwe 'definitief' naar links uit te laten wijken.