Feyenoord wint eerste Rotterdamse derby: 4-1 tegen Excelsior

27 augustus 2016 21:38

Feyenoord heeft de eerste Rotterdamse derby uiteindelijk makkelijk weten te winnen. na een 0-1 achterstand werd het uiteindelijk 4-1 door doelpunten van Kuyt (2x), Berghuis en Toornstra.

Feyenoord begon heel aardig aan de derby. Dirk Kuyt was twee keer dichtbij maar scoorde niet. Het was vervolgens Excelsior dat via de counter verrassend op voorsprong kwam. Hasselbaink gaf de pass van waaruit Elbers kon binnentikken. Excelsior kreeg nog een mogelijkheid op de 0-2. Maar in het laatste kwartier herpakte Feyenoord zich en kwam het verdiend op 1-1. Op slag van rust schoot Dirk Kuyt met een droog schot binnen.

Na rust had Feyenoord geen kind maar aan in Excelsior. Feyenoord liep simpel uit naar 4-1. Het was opnieuw Kuyt die een belangrijk doelpunt maakte voor Feyenoord. Na de gelijkmaker zorgde hij ook voor de 2-1. Vervolgens was het Steven Berghuis die op fraaie wijze voor de 3-1 zorgde. Het slotakkoord was voor Jens Toornstra die profiteerde van een foute terugspeelbal.