Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord hangt netten van 10 meter hoogte rond het speelveld

23 augustus 2016 15:26 - Feyenoord.nl

Om incidenten te voorkomen en te voorkomen dat de UEFA aanleiding ziet Feyenoord nieuwe straffen op te leggen zal Feyenoord naast de vermindering van de stadioncapaciteit netten rondom het volledige speelveld plaatsen. Deze zullen ten minste tien meter hoog zijn. Ze moeten voorkomen dat er voorwerpen op het speelveld worden gegooid.

Rondom alle Europese thuiswedstrijden worden verder extra stewards ingezet. De stewards bij de toegangspoorten zorgen voor extra en verscherpte fouillering. De extra stewards op de vakken zien toe op de naleving van de (gedrags)regels, waaronder het vrijhouden van de trappen.

Feyenoord acht deze maatregelen, hoe drastisch ze in de ogen van de club ook zijn, allerminst overdreven en absoluut noodzakelijk. De misstanden waarvoor Feyenoord door de UEFA is bestraft, worden door de club op geen enkele wijze getolereerd of gebagatelliseerd en wil de club uit haar stadion bannen. In het belang van (de toekomst van) de club mag het niet opnieuw misgaan. Dat is waarom Feyenoord genoodzaakt is om deze maatregelen te nemen.

Deze maatregelen worden genomen vanwege de dubbele straf die Feyenoord heeft gekregen naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen AS Roma in het seizoen 2014-2015. Vanwege het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van de trappen kreeg de club van de UEFA een boete van € 50.000, plus een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar, waarvan inmiddels een jaar verstreken is. Vanwege racistisch gedrag van een supporter gedurende diezelfde wedstrijd kreeg Feyenoord een boete van € 50.000 plus een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van drie jaar (met ingang van juni 2016).

Meer op Feyenoord.nl
Tags

netten uefa proeftijd allerminst bannen fouillering gebagatelliseerd gedrags genoodzaakt getolereerd misgaan misstanden naleving racistisch roma stadioncapaciteit toegangspoorten vakken vermindering verscherpte verstreken vrijhouden vuurwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.089 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat afwijkende alireza aursnes bijlow coolen danall dessers dirkteur edirin geertruida gelul hallelujah heerenveen hype joey kokcu linssen mischien opdoeken oranje perse schmidt senesi slot til trauner vakkiek veerman