Scherp Feyenoord haalt druk van schouders Van Marwijk via 6-1 overwinning

15 december 2002 16:21

Verslaggever: K

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip een uitstekende prestatie geleverd door AZ met maar liefst 6-1 naar huis te sturen. Dat betekende de grootste overwinning van dit seizoen. Het elftal van Van Marwijk was gedreven en op de ruime overwinning was dan ook in het geheel niets af te dwingen. Met de goede prestatie nam het elftal wat van de druk op Van Marwijk weg. Daarbij had het na een slechte periode iets goed te maken aan het Feyenoord publiek en daar deed het vanmiddag dan ook alles aan.

Bert van Marwijk had diverse wijzigingen aangebracht in zijn elftal. Paauwe schoof op naar de linksbackplaats, hetgeen een plaats vrij maakte voor Loovens. Gyan verdween naar de bank. De rechterflank werd bezet door Emerton en Kalou. Daarmee herstelde Van Marwijk een uitstekend duo. Op links kwam Pardo in het veld.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Met name Kalou was bij vlagen weergaloos met diverse slaloms. Achter hem werd hij ondersteunt door de veelvuldig opkomende Emerton. Het was dan ook geen verrassing dat alle doelpunten voor rust van de rechterflank kwamen. Achtereenvolgens Ono, van Hooijdonk en Pardo scoorden na een voorzet van de rechterflank. De Chileen dit dit op prachtige wijze nadat Van Hooijdonk over de bal was heengestapt.

De laatste 10 minuten zakte Feyenoord tot frustratie van het publiek wat terug. Zo'n 10 minuten na rust begrepen de Rotterdammers dat ze nog wat goed moesten maken en zetten ze nog eens extra aan. Dat leverde aan de kant van het fanatieke publiek nog eens drie doelpunten op voor achtereenvolgens Ono, Van Hooijdonk en Bombarda. De goal voor Ono was zowaar weer eens een kopbal die hij binennknikte. Van Hooijdonk trof doel met een ouderwetse vrije trap, zijn eerste na zijn rentree. Ook invaller Bombarda pikte nog even zijn doelpuntje mee. Perez redde tussendoor de eer voor de teleurstellende ploeg van Co Adriaanse.

10 minuten voor tijd maakte G?rard de Nooijer zijn debuut bij Feyenoord. Hij verving Loovens in het centrum van de verdediging. Paauwe bleek aan de linkerkant spelen. Naast De Nooijer en Bombarda kwam ook Lurling nog in het veld. Tot ongenoegen van het publiek mocht hij de uitstekend spelende Buffel vervangen.