Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Feyenoord AZ; Hoop op Lodewijks; Paauwe linksback, Loovens, Pardo en Kalou in de basis

14 december 2002 12:54 - Feyenoord.nl

Verslaggever: K

Aanstaande zondag om 14.30 uur speelt Feyenoord in De Kuip de competitiewedstrijd tegen AZ. Feyenoord kan in het voorlaatste competitieweekend van dit jaar bij winst profiteren van het puntverlies dat de concurrenten mogelijk oplopen in de onderlinge strijd tussen Ajax en PSV. De wedstrijd staat onderleiding van scheidsrechter Ben Haverkort.

Bert van Marwijk heeft nog steeds goede hoop dat Patrick Lodewijks zondag met pijnstillers om met de pijn van zijn 5 gekneusde ribben om te gaan, onder de lat kan staan tijdens Feyenoord - AZ. Naast Lodewijks heeft Van Marwijk alleen nog de beschikking over 6e keeper Hogedoorn. Verder liet Van Marwijk op zijn wekelijkse perspraatje weten een aantal wijzigingen in zijn elftal in petto te hebben.

Patrick Paauwe zal de linksbackplaats overnemen van de geblesseerde Song. Rzasa krijgt definitief geen kans meer, waardoor het voor de hand ligt dat De Nooijer deze plaats zo snel mogelijk zal innemen. Voor G?rard is het na twee maanden niet in actie te zijn gekomen nog iets te vroeg.

De opgevallen plaats in het centrum zal overgenomen worden door de jonge Loovens. Op het middenveld keert de Chileen Pardo sinds zijn griepaanval voor de wedstrijd tegen Dynamo Kiev eindelijk weer terug in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven Robin van Persie en Anthony Lurling.

Gyan verliest zijn basisplaats doordat Emerton een linie terugschuift. Op het middenveld moet hij namelijk plaatsmaken voor Bonaventura Kalou die op de training bewees toe te zijn aan een basisplaats.

Naast Song mist Feyenoord dus in ieder geval Zoetebier, Van Haaren, Collen, Smolarek en Leonardo.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, Loovens, Paauwe, Kalou, Bosvelt, Ono, Pardo, Buffel en Van Hooijdonk.

AZ maakte onder leiding van Co Adriaanse een nieuwe start mee met een aantal overwinningen op rij. De afgelopen twee weken kwam er de klad alweer in en het is dus de vraag hoe de ploeg van Adriaanse er voor staat.

Zowel Van Galen als De Cler zijn geschorst bij AZ, hetgeen een forse aderlating betekent. Robbemond, Reini en Huiberts kampen met blessures. Over het meespelen van Buskermolen en Tobiasen wordt zaterdag pas een beslissing genomen.

Meer op Feyenoord.nl




Tags

lodewijks kalou loovens paauwe pardo marwijk adriaanse emerton song voorbeschouwing aderlating anthony bonaventura bosvelt buffel buskermolen chileen cler collen competitieweekend dynamo galen gekneusde griepaanval gyan haaren haverkort hogedoorn hooijdonk huiberts kiev klad kuip leonardo linksbackplaats lurling nooijer onderleiding ono persie perspraatje pijnstillers plaatsmaken rard reini ribben robbemond rzasa smolarek terugschuift tobiasen wonderen zoetebier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.395 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game gimenez hancko kloese lien middenveldert nha slot stengs tai thao timber tin truc tuyen viet wieffer zerrouki